Băse reaprinde flacăra violet a revoluţiei. Deocamdată, doar pe Facebook

• organizatorii de evenimente de la Cotroceni, dechizaţi cu peruci blonde şi înarmaţi cu făclii violet, îi pregătesc lui Traian Băsescu o întâlnire cu fanii • balul, masa şi felicitările vor avea loc în Piaţa Universităţii din Capitală, iar în Iaşi – în Piaţa Unirii

Pentru cine credea că întâiul marinar al ţării s-o pensionat definitiv şi iremediabil, crescând plozii mezinei Eba, s-o înşelat amarnic. Prezidientul este la fel de activ ca-n prima zi de Cotroceni, cum ar spune Elena Udrea, cea mai activă dintre activistele pedeliste, pe blog şi pe pământ. Cu un tonus ridicat probabil de ultima întâlnire cu prinţul Charles al Marii Britanii, căruia i-o făcut numaidecât numărătoarea caselor şi a borcanelor de magiun cumpărate prin Transilvania, Trăienel se pare că vrea s-o pună musai de o revoluţie cum n-o mai văzut Europa de centru şi de răsărit de la căderea URSS încoace. Aşa aflăm noi că marinarul de cursă lungă Traian Băsescu şi-a dat întâlnire cu fanii, unde altundeva decât pe Facebook, joi după-amiază, pe la ora 17. Să nu vă închipuiţi însă că oricine poate avea acces la ceaiul de la ora 5 cu preşedintele. Selecţia se va face riguros, de către gherila portocalie-violet cotrocenistă, pe baza unor criterii cât se poate de explicite: doritorii trebuie să aibă Băse reaprinde flacăra violet a revoluţiei. Deocamdată, doar pe Facebookmusai cont de Facebook – normal?! – şi să facă parte din comunitatea celor care sunt alături de Băselu. Mai apoi, feisbuciştii băşişti trebuie să răspundă musai la o întrebare capcană, prin care să îşi deie ei cu părerea despre rolul net-ului în politică: „Spuneţi, pe scurt, argumentele pentru care credeţi că social media a schimbat modul de comunicare cu personalităţile publice şi cu lumea politică. Credeţi că e benefică în democraţie?”, mai scrie administratorul contului pe care, deşi nu-l auzim, intuim deja că are o voce blondă, dar care în nici un caz nu răspunde la numele de Elena Udrea şi nici nu vrea să se înscrie în Mişcarea Populară.

Provocarea noastră

Iar cum bârfitorii sunt mari admiratori şi chiar susţinători, în momentele grele de şpriţ şi geamparale, ai şefului statului, o să punem mâna repede pe tastatură şi o să facem tot posibilul să intrăm în dialog cu Zeus. Mai mult, noi chiar credem că internetul e benefic în democraţie. Lansăm şi noi o întrebare aşa, retoric, cu variante de răspuns, pentru adoratorii preşedintelui: oare unde ar fi fost acuma preşedintele Traian Băsescu dacă nu exista gherila portocalie de pe net, telefonie, SMS şi STS în 2004, la referendumurile pentru suspendare din 2007 şi 2012 ori la ultimele alegeri prezidenţiale? Variante:

1. În celula de la Rahova în care s-au odihnit Adrian Năstase şi, acum, Gigi Becali;

2. Undeva pe mare;

3. Păscând berbecuţi în deşertul sirian, alături de Omar Hayssam.

Nu vrem să vă influenţăm, aşa că ne vedem la întâlnirea cu preşedintele, pe Facebook. Nu uitaţi: joi, la ora 17. Iar pentru aceia dintre dumneavoastră care nu pot ajunge la întâlnirea virtuală, noi vom organiza şi o întâlnire de rezervă în Piaţa Universităţii, ori în Piaţa Unirii, acolo unde preşedintele ne promitea că îşi va da întâlnire cu noi la necaz şi la durere. Să aveţi şi ţepele la voi! (Vlad Ţepeş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *