Beţie câmpenească marca UNPR Iaşi, la Stâna Poieni

Invitaţi de onoare:  Conu’ Simirad, fostul nr. 2 de la Fisc, Ioan Grigoriu, şi vreo 20 de primari din judeţ, majoritatea pesedişti, în frunte cu Mihai Mihalache, edilul din Schitu Duca.

Zaiafet mare cu bere, mici, grătare şi sarmale la Stâna Poieni, cu membri UNPR şi primari pesedişti ori penelişti, amestecaţi de-a valma.

Deputata Luminiţa Iordache, trecută cu tot cu căţel şi purcel în barca (n.r.: cu onor la stânga) generalului Gabriel Oprea, a tăiat moţul, de un an de zile, al UNPR Iaşi. Beţia câmpenească a avut toate ingredientele absolute: horincă de Banat, vin alb şi vin roşu în căni de sticlă de un litru fiecare, bere cât cuprinde, sarmale în foi de viţă şi varză, peşte proaspăt şi grătare fumegânde.

Peste 200 de persoane din colegiul deputatei au petrecut pe cinste sub atenta oblăduire şi simţire a copilului rebel şi teribil al politicii noastre de Bahlui, Cristian Nichifor, trecut şi el cu bagajele în barca uneperistă.

La bairamul care a durat până după-amiaza târziu, au participat vreo 20 de primari din judeţ de toate culorile… curcubeului, că doar berea şi mititeii unesc destine, darămite edili de la ţărănoaia. La un moment dat, când petrecerea era în toi şi invitaţii cu burdihanurile pline, ia ghiciţi cine a sosit pe neaşteptate? E vorba de prezidentul nostru de Consiliu Judeţean, conu’ Costică Simirad, fost ambasador extraordinar şi plenipotenţial în patria lui Fidel Castro, Cuba. Au urmat, evident, speech-urile plictisitoare de rigoare, spre disperarea tuturor flămânzilor şi a beutorilor de bere.

Simi va candida ca independent împotriva lui Gigi, sprijinit de UNPR

”Voi susţine UNPR dar ca împingător. Am ajuns la vârsta când din punct de vedere politic trebuie să trag pe dreapta. Acest partid nu este compromis. Are toate şansele să fie perceput ca ceva nou. Vă urez să aveţi mari succese şi să vă impuneţi în bătălia politică! Dar să nu uitaţi că în lupta politică primarii sunt baza”, a încântat Simirad asistenţa, provocând ropotele de aplauze şi, în rândul din spate, chiar lacrimi (n.r.: bucătăreasa tăia câteva fire de ceapă verde pentru meseni).

După plecarea lui conu’ Simi,  pe deputata Luminiţa a luat-o gura pe dinainte şi a spus că actualul preşedinte al CJ ar mai vrea un mandat la Primărie, evident fără Gigi et Dorohoi.

„Domnul preşedinte Simirad va candida ca independent la Primărie, ori poate la judeţ. Noi cu siguranţă îl vom susţine. În timpul discuţiilor, el ne-a încurajat să facem o altfel de politică. Mai precis să nu se mai mintă. Domnia sa va candida ca independent sprijinit şi de partidul nostru”, a conchis deputata UNPR Iaşi.

Marii absenţi de la paranghelia organizată la Stâna Poieni au fost uneperiştii Ioana Timofte, nepoata fostului şef al SRI, Radu Timofte, şi finul baronului Relu Fenechiu, e vorba de Valerian Sălăvăstru, trecut şi el cu arme şi bagaje în barca UNPR-ului. La capitolul susţinere politică din partea sportivilor fotbaliatori, UNPR-ul local a făcut, se pare, o achiziţie veritabilă: e vorba de controversatul şef de galerie de la Politehnica Iaşi, Marius Şrainer, care, „a divorţat” şi el de premarele Gigi, jurându-i iubire veşnică deputatei Luminiţa.

Hai, că vă stă bine împreună!  Pe bune, ce partid de boieri! Ce caractere…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *