Lumea cavalerului Gogâie

Cavalerii Vinului au defilat prin oraş după care au sărbeutorit cu mic, cu mare la Restaurantul Moldova

„Trăiască vinul în care ne-am născut! Trăiască vinul, că tare ne-a durut!” Sub această deviză Iaşul s-a transformat, week-endul trecut, într-o adevărată capitală a vinoaselor. Organizaţia Internaţională „Ordinul European al Cavalerilor Vinului” a înfiinţat în oraşul celor şapte coline, aşa-numitul „Legat al Vinului de Iaşi”.

Câţiva zeci de cavaleri, îmbrăcaţi în straie de epocă, au străbătut traseul Palatul Culturii – Palatul Roznovanu, sub privirile curioase şi oarecum mirate a sute de trecători. O echipă de fete frumoase, transformate rapid în majorete sexoase, i-au flancat pe cavaleri, pe tot traseul B-dul Ştefan cel Mare, iar o fanfară de tuciurii a cântat de-a rupt pământul. Oaspetele de onoare al evenimentului a fost însuşi Ambasadorul Ordinului European al Cavalerilor Vinului, austriacul Josef Jenei.

„Pentru că oaspetele de onoare a fost domnul Jenei, ne-am propus ca întregul eveniment să se ridice la înălţimea renumelui oraşului şi regiunii viticole din care face parte”, a precizat ieşeanul Anghel Mihai-Petre, Consiliarius de Vino în Legatul Iaşi al Ordinului European al Cavalerilor Vinului.

O armată de cavaleri ieşeni

După defilarea oficială din centrul oraşului, în jurul orei 19.00, cavalerii vinului s-au deplasat la restaurantul Hotelului Moldova, unde au executat o paranghelie cruntă cum numai ei ştiu să facă. Chiolhanul de la Moldova a prilejuit şi acreditarea a 22 de noi membri ai Ordinului Cavalerilor Vinului „Legatul Iaşi”. Amfitrionul petrecerii a fost acelaşi Petre Mihai Anghel. La paranghelie nu au avut însă acces jurnaliştii, astfel încât nu putem reda nici un amănunt picant ori hazliu de la faţa locului.

Cavalerii Vinoaselor nu sprijină nici un om politic. De ce? De sanchi!

Ordinul European al Cavalerilor Vinului (ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE) este, de fapt, o instituţie de drept privat, care a fost înfiinţată în anul 1273, în regiunea Eisenstadt din Austria, cu scopul de a promova valorile fundamentale ale Europei, pacea, prietenia si libertatea, axându-se pe latura culturală a vinului. Ordinului European al Cavalerilor Vinului îşi are rădăcinile în tradiţiile ordinelor cavalereşti ale Evului Mediu, în special în cea a Ordinului Sf. Gheorghe, de aici izvorând şi recunoaşterea istorică, socială şi culturală a acestei asociaţii.

Ordinul Cavalerilor Vinului este o asociaţie de elită, al cărei scop constă în omagierea şi propagarea cunoaşterii vinului nobil, a culturii vinului şi a cercetării ştiinţifice legate de cultura vinului. Conceptul de bază al Ordinului Cavalerilor Vinului este: „Abia după ce învingi invidia şi te implici pentru alţii, vei fi un adevărat prieten cavaler”.

Consulatul din România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului a fost înfiinţat pe data de 16 martie 2009, ca membru al Ordinului European al Cavalerilor Vinului, şi are sediul la Arad. Acesta se împarte în Legate, organizate pe judeţe. Asociaţia este nepartinică, nu primeşte sprijin din partea partidelor politice, nu are candidaţi şi nu sprijină candidaţi în parlament. În Romania mai există cinci filiale ale Ordinului European al Cavalerilor Vinului – la Arad, Piteşti, Câmpulung Muscel, Bucureşti şi Timişoara.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *