Bisericuţele pedeliste amintesc de momente triste

Ultimii cinci parlamentari prezentaţi de „Bârfa de Iaşi”, la cele aproape 1.000 de zile de mandat, sunt cei cinci deputaţi PDL. Citiţi în rândurile de mai jos momentele în care aceştia au aprins focuri de paie şi le-au stins cu baloane de săpun.

Spânul deghizat în fecior de crai

Marius Spânu

Marius Spânu

Marius Spânu. Profesorul de economie cuzist a intrat în colimatorul public după ce întâiul client al „Golden Blitz” i-ar fi găsit la vamă un acolit. Imediat, Spânul a ieşit înainte, prefăcut în alte straie, şi zise că-şi ia catrafusele parlamentare şi pleacă cu ele acasă, dacă Băsescu nu-şi cere scuze (sâc!). Între timp, cu un debit verbal peste măsură, Spânu a fost transformat de PDL în cal de bătăie pe platourile mogulilor…

Dacă voi nu mă vreţi, eu încă mai sper!

Nicusor Paduraru

Nicusor Paduraru

Nicuşor Păduraru. Din considerente ce ţin de cunoaşterea filosofică a complexităţii mediului politic înconjurător, nu vom comenta asupra limbajului de lemn folosit poate prea des de deputatul Nicuşor Păduraru. La fel cum menţionau şi oficiali ai Uniunii Europene, necesitatea de unire a eforturilor locale în scopul atingerii unei mase critice suficiente din punct de vedere al forţelor umane angajate şi al fondurilor necesare pentru desfăşurarea unor activităţi de natură a soluţiona marile probleme şi provocări ale traiului zilnic al ieşenilor, îl recomandă pe deputatul de Nicolina la o candidatură la Primărie. Nu?

În bătaia vântului

Daniel Oajdea

Daniel Oajdea

Daniel Oajdea. Deputatul care şi-a câştigat mandatul în cel mai pesedist fief din oraş a ridicat populismul la grad de artă. A mimat într-un spectacol de prost-gust întoarcerea la cetăţeni şi a adus rating la tembeliziuni. A fost dat afară din PDL, dar a reintrat în graţii după ce a uitat de cetăţeni. Scoate ziare în care aruncă cenuşă pe capul lui Emil Boc, dar susţine restul fizicului boccian pentru un nou mandat în fruntea PDL. Mintea îi joacă feste şi îl îndrumă spre Palatul Roznovanu, dar socoteala din casierie nu se potriveşte cu cea din târg. Vrea să pară deputatul ideal, dar de multe ori reuşeşte să fie doar un parlamentar conjunctural.

Votat printre ţărani, are priză la primari (?)

Petrica Movila

Petrica Movila

Petru Movilă. Singurul deputat pedelist votat de ţărani e cel mai longeviv democrat cu acte în regulă. Nu de puţine ori, Petrică din Glodenii Gândului a intrat în conflict cu nea’ Simi din Coţuşca. Ultimul i-a reproşat niscaiva intervenţii pecuniare pe la edili de prin judeţ, în timp ce primul i-a retezat-o cu lipsa de intervenţie în cazul modernizării aeroportului. Petrică a mai impresionat o ţară întreagă care se uită la Pro TV, luând lecţii pentru a scăpa de ticuri fizionomice. A adunat şi el critici băsesciene după ce a vrut să şteargă datoriile producătorilor de bere şi a intrat pe lista neagră a conspiraţioniştilor după ce a vrut să oblige românii cu pre-pay să-şi declare datele personale la operatori.

Un deputat căruia îi pasă de vecini

Cristina Dobre

Cristina Dobre

Cristina Dobre. Deputatul liberal, pardon, democrat-liberal, şi-a câştigat mandatul cu puţin peste 1.000 voturi. Culmea, în dauna socrului, recte Traian Dobre. Când nu cheamă ziariştii să privească coafeze în direct în cabinetul ei de deputată, Cristina Dobre dă comunicate de presă:

“Voi oferi prilejul ieşenilor de a se cunoaşte mai bine. În acest sens, vor fi distribuiţi sute de fluturaşi prin care vecinii îşi pot transmite unul altuia mesaje de mulţumire, apreciere, sfaturi, păreri sau reproşuri. Mesajele vor ajunge la destinatari şi un prim pas în comunicarea între vecini poate fi făcut în acest fel. Cel mai haios mesaj va fi premiat cu un minifrigider“. Ăăăă?!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *