Bişniţari din toate mall-urile, uniţi-vă! Ikea vine la Iaşi!

Bişniţari din toate mall-urile, uniţi-vă! Ikea vine la Iaşi!Primăvara vine cu miros de dezgheţ şi pentru economia locală, cea grav afectată de recesiune. Ultimele prognoze ale timpurilor probabile anunţă că în târgul Ieşilor, mai exact pe la marginea lui, ar urma să aterizeze, nici mai mult, nici mai puţin, decât mega-retailerul de mobilier şi alte acareturi de pe lângă casa omului, Ikea. Anunţul vine chiar de printre acţionarii mall-ului de la capătul Păcureţului, unde, de o bună bucată de vreme, cam bate vântul.

Citim noi de prin comunicatele oficiale, că, de fapt, ar fi libere de contract şi gata de investiţie vreo 8 hectare de păşune, pe care s-ar bate deja BMW-uri şi alte OZN-uri. Că ieşenii s-au cam săturat de mall-uri, de când le-a făcut Iulică Dascălu câte unul în fiecare cartier. Acuma, privind sincer şi obiectiv, cu un ochi la PIB-ul local şi cu unul la buzunar, nu ne-am întrista să vină IKEA la Iaşi, mai ales dacă șefii aduc şi nişte prospături suedeze cu ei.

Noi ştim însă că zvonuri dintr-aiestea au mai fost. Gurile rele spun chiar că bişniţarii de mobile şi plăci de melamină de prin zonă or pus mână de la mână de-o şpagă babană, doar-doar măgăoaia suedeză ar fi alungată de cele autorităţi pe la Cluj sau alte colţuri de ţară. Nu de alta, dar altfel, pe fruntea multora ar fi scris demult faliment (cine a călcat prin magazinul din Bucureşti ştie ce spunem).

Aşadar şi prin urmare, mare atenţiune! Pârjolim malul Bahluiului, otrăvim robinetele, că doar, ca moldoveni ce suntem, n-o să ne lăsăm noi cotropiţi de nişte amârâţi de albinoşi, chit că tăbărăsc ei cu amazoanele siliconate peste noi. La luptă, tovarăşi! (Gustav Mallufsson)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *