Blaturi şi la baschet?

* Baschetbaliştii ieşeni sunt acuzaţi că au vrut să aranjeze un meci!

baschetRămaşi fără locaţie unde să dispute partida cu Gaz Metan Mediaş – că doar Sala Polivalentă e pentru târguri de boarfe de mâna a ‘nşpea sau alte evenimente, nu pentru sport – şi convinşi că oricum vor pierde această partidă, şefii secţiei de baschet masculin de la CS Politehnica s-au gândit că n-ar strica un ban de-o bericică.

Zis şi făcut. Cei de la Iaşi i-au contactat pe cei de la Mediaş şi-au pus-o de-un blat, zic gurele rele.

Adică?

Adică medieşenii le achitau deplasarea şi cazarea ieşenilor, plus nişte leuţi aşa, de sanchi!, de protocol, iar meciul să se joace pe terenul celor de la Gaz Metan…

După ce-au căzut de acord cu cele precizate mai sus, cele două cluburi au făcut o adresă la Federaţie, cum că ar vrea ca partida să se joace la Mediaş pentru că ieşenii nu au sală disponibilă iar medieşenii nu sunt dispuşi să joace cu 48 de ore înainte sau după data stabilită.

Ce-a zis Federaţia, atentă la tot ce se întâmplă în campioantul intern şi „scrufoloasă“ ca nu cumva să se întâmple vreo nelegiure?

Simplu!

Partida se va juca Mediaş!

CSU Ploieşti şi BC Mureş le-au stricat combinaţia

Aşa cum era normal, cluburile implicate alături de Gaz Metan Mediaş în lupta pentru titlu, CSU Ploieşti şi BC Mureş au reacţionat la acest aranjament, cerând Federaţiei să se sucească.

„Este pentru prima dată de când sunt eu implicat în acest sport când se întâmplă lucruri de o gravitate maximă! Decizia echipelor din Mediaş şi din Iaşi, aprobată de către Federaţia Română de Baschet, nu face decât să scoată în evidenţa lipsa de profesionalism a ambelor formaţii. Chiar şi având în vedere situaţia financiară prin care trece echipa Politehnica Iaşi, dezaprob total decizia de a se juca acest meci în Sala Sporturilor din Mediaş”, a declarat Alexandru Iacobescu, preşedintele echipei CSU Ploieşti.

La rândul său, Iosif Szalkay, de la BC Mureş, a spus: „Noi am vrut să reprogramăm meciurile din Cupa României cu SCM Craiova, am ajuns la un acord şi cu oficialii echipei oltene, însă FRB a respins această reprogramare. Acum Federaţia acceptă ca o echipă să joace şi în tur şi în retur pe teren propriu cu altă echipă? Nu este posibil aşa ceva!”

Văzând că treaba se-mpute, Federaţia a trimis către CS Politehnica Iaşi o adresă prin care menţionează că meciul va fi reprogramat la o dată ulterioară, stabilită de comun acord între cele două grupări.

N-a fost să fie…

Speriaţi de reacţia „granzilor“ din campionatul intern, ieşenii au dat-o la întors, spunând că e mai bine că nu se joacă la Mediaş.

„Poate e mai bine că nu jucăm la sfârşitul săptămânii la Mediaş. Avem mai mult timp să pregătim meciul de pe 12 februarie, de la Braşov, cu Cuadripol, una dintre contracandidatele noastre la evitarea retrogradării. Şi aşa Florin Moscalu are probleme cu călcâiul, Dawson n-a mai dat la antrenamente pentru că iar sunt întârzieri la plata drepturilor ce i se cuvin, iar McCullough încă n-a ajuns la Iaşi după ultimul meci, de la Târgu Mureş”, a spus antreorul ieşenilor, Costel Moscalu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *