Boc reales, la al paişpelea congres

Vasile-Blaga-si-Mihaela-Popa

Vasile Blaga şi Mihaela Popa

Spectacol demn de un comunism modern la şoul pedelist din ultima lună de primăvară. 35 de pedelişti ieşeni au asistat în Casa Poporului la punerea în scenă a piesei “Trăim ani de reforme măreţe”, actorul principal fiind Emil Boc. Bravul conducător care vrea să rămână nemuritor în tot ceea ce a creat pe plai românesc, a luat votul foştilor fesenişti cu un discurs triumfalist, de ales cuvânt. Din trecut în zbor spre ieşirea din recesiune, Boc a pactizat în neagresiune cu al său învins, visând acum cu mândru eroism ani de suveranitate.

Câştigătorul partidei de skandenberg Boc-Movilă ia ciocolată lui Paleologu

Patru televiziuni au transmis în direct lucrările Congresului în care Boc a fost reales. Din când în când, câte unul dintre cei 35 de pedelişti ieşeni era luat din greşeală în cadru de către vreun cameraman şi, astfel, am putut şi noi vedea cum Maria Cabalău, aflată în criză de notorietate, se trăgea în poze cu tineri propagandişti şi fără drept de vot, iar Petrică Movilă îl provoca la o partidă de skandenberg pe Emil Boc. Punctul culminant a stat, însă, în zâmbetele jenate ale lui Gabriel Grigore când Theodor Paleologu halea cu sete dintr-o ciocolată, în timpul discursului lui Vasile Blaga, marele pierdant, şi când tot acesta l-a prezentat ca viceprimar de Iaşi în faţa celor peste 1.400 de delegaţi, deşi Grigore şi-a luat tălpăşiţa din primărie de luni bune. Apropo de Paleologu: acest candidat cu 200 semnături de la Iaşi a reuşit performanţa să ia 24 de voturi, asta ca să fie clar cât contează un sprijin venit din partea zbuciumatei filiale ieşene.

Totul s-a schimbat şi totul e la fel

Pactul Boc – Blaga i-a adus şefei PDL Iaşi, Mihaela Popa, un post de vicepreşedinte la nivel naţional. În mod evident, este o victorie a ieşenilor în partidul de guvernământ, după cum chiar distinsa doamnă afirmă. Aşadar, dragi ieşeni, aşteptaţi-vă ca Aeroportul să fie modernizat într-un an, şoseaua de centură să fie gata în şase luni, iar soţul senatoarei să revină la şefia Agenţiei pentru IMM-uri. Dacă aveţi dubii în ceea ce priveşte primele două obiective, vă asigurăm că al treilea are mari şanse de reuşită. De ce oare?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *