Bodea-Brobodea falimentează Tehnopolis-ul

Super-directorul economic al lui Peşte, Marius Bodea, fost prefect interimar şi plenipotenţial al lui Relu pe Casa Pătrată, este acuzat indirect de conducerea Consiliului Judeţean Iaşi de faptul că de când se află în conducerea SC Tehnopolis, incubatorul de afaceri din CUG, sau mai degrabă malaxorul de tocat bani publici, această societate este în prag de faliment, iar salariile celor câteva vipuri care toacă banii au crescut nesimţit de mult.

Marele Alb atacă la centru-dreapta-stânga

„Acest parc tehnologic nu îşi îndeplineşte nicidecum scopul pentru care a fost  construit. Aproximativ 80 la sută din banii care se încasează din închirierea acelor spaţii pe care le deţine parcul, merg pe salariile unei mâini de angajaţi, salarii care se ridică peste 3 mii de lei şi ajung şi până la 9 mii de lei pe lună. Această situaţie a devenit cu atât mai pronunţată de când a fost adusă la Tehnopolis o nouă conducere. Cât a fost Tehnopolisul în administrarea CJ-ului, acesta a avut profit, iar atunci când a trecut la Primărie, au început să apară pierderi. Practic, acum ăştia de administrează parcu’ tehnologic nu fac altceva decât să taie facturi ca administratorii de cluburi”, a declarat Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În timp ce arată cu degetul către îmbuibaţii de la Tehnopolis, printre care şeful acestui parc, Tonel Cazacu, şi directorul economic, pescarul amator Marius Bodea, fost subprefect, Simirad este acuzat de proprii subalterni de faptul că nu ar fi străin de destinaţia anumitor sume de bani rezultate din lansarea unui alt proiect care s-a dovedit a fi la rândul său un fiasco – Centrul Expoziţional Moldova.

Epigrame şi epigramişti “notorii”

„La deschiderea oficială a acestui centru, Simirad a afirmat că „statul este cel mai prost administrator”, dar a uitat să mai spună că această afirmaţie este valabilă când în fruntea instituţiilor de stat sunt administratori slabi, comozi şi puşi pe căpătuială. Cu ocazia deschiderii primului târg din cadrul acestei imense hale de prost gust, cu veleităţi de centru de afaceri, i-am întrebat pe câţiva dintre cei o sută de expozanţi, cât a costat închirierea unui stand şi am aflat că suma a fost de o mie de euro pe stand. Nici un ban din această primă acţiune nu a intrat în bugetul CJ. Este vorba despre vreo sută de mii de euro”, a spus Victor Chirilă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi coleg de poli-tichie cu Bodea, fără a uita să închine, după propriul obicei, pentru şeful său şi un catren:

„Cu şaizeci bătăi la puls/ Senin şi fără emoţii/ Bubu s-a-nhăitat cu hoţii/ Şi-a trecut Centrul la …muls”.

Dom’ Chirilă, ca să nu uităm, care mai e situaţia cu dosarul ăla… “Sex cu minore”, că i-am cam pierdut şirul?!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *