Brandul „Politehnica“ a fost îngropat

Cel mai cunoscut brand în domeniul sportului din Iaşi, „Politehnica“ a devenit istorie, cel puţin în ceea ce priveşte fotbalul, după ce oficialii grupării din dealul Copoului au decis să renunţe la această denumire.

Primul pas în îngroparea brand-ului „Politehnica“ a fost făcut anul trecut, când cea mai cunoscută echipă de fotbal din Iaşi şi care avea o istorie de 65 de ani, a fost lăsată să moară. Pentru ca fotbalul să nu moară de tot în cel de-al doilea oraş ca mărire al ţării, Adrian Ambrozie, patronul clubului Navoby Charity Cup Iaşi a fost de acord să fuzioneze cu Tricolorul Breaza şi să formeze o echipă care să joace în Liga a II-a pentru oraşul Iaşi. Chiar şi această nouă echipă a preluat în denumire numele de Politehnica, jucând sub titulatura de Asociaţia Clubul Sprotiv Municipal Universitar Politehnica Iaşi.

Scuze puerile

În noua ediţie de campionat, echipa de fotbal din dealul Copoului s-a înscris sub titulatura de Clubul Sportiv Municipal Studenţesc (CSMS) Iaşi.

Scuzele găsite pentru renunţarea la numele de „Politehnica“ de către preşedintele executiv, Mircea Ursu, sunt mai mult decât puerile.

„Am renunţat la denumirea de Politehnica pentru a nu se mai face confuzie între actualul club şi fosta echipă Politehnica Iaşi, echipă ce este implicată în mai multe litigii la UEFA“, a spus sec Mircea Ursu, de parcă oficialii de la UEFA s-au născut ieri şi habar nu au de capul lor pentru a nu face confuzie între două echipe…

Antohi vrea să înscrie brand-ul la OSIM

Preşedintele Comitetului Director al clubului ieşean, Leonida Antohi, nu a fost de acord cu decizia renunţării la numele de „Politehnica“ şi a spus că va înscrie această denumire la OSIM.

Toată lumea ştie de brandul «Politehnica». De cluburile universitare Politehnica Timişoara,  Politehnica Iaşi, Universitatea Cluj şi Sportul Studentesc a auzit toată lumea. Eu voi insista ca măcar numele de «Poli» să fie păstrat. Oricum, vreau să merg la OSIM să înregistrez acest brand, pentru a nu se trezi careva să folosească acest nume după bunul său plac“, a spus Leonida Antohi.

CSMS, un nume comunist

De-a lungul istoriei sale, clubul Politehncia Iaşi a mai purtat o dată denumirea de CSMS, din 1958.

Atunci iniţialele veneau de la Clubul Sportiv Muncitoresc Studenţesc, club format de comunişti în urma fuziunii echipelor Ştiinţa Iaşi şi CFR Iaşi.

Această denumire a fost purtată până în anul 1967, când şi comuniştii şi-au dat seama că echipa era cunsocută la nivel naţional sub denumirea de Politehnica Iaşi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *