Buliga, radiată definitiv

Băsescu a semnat cu ambele mâini decretul de eliberare din funcţie a Georgetei Buliga

Georgeta Buliga

Georgeta Buliga

Fosta şefă a Curţii de Apel Iaşi, Georgeta Buliga, condamnată definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, a părăsit justiţia pe uşa din dos asemeni unui infractor mărunt şi de cea mai joasă speţă. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, recent, decretul de eliberare din funcţie a judecătoarei ieşene, la propunearea Consiliului Superior al Magistraturii.

Magistratul ieşean a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la sfârşitul anului trecut, pentru că ar fi primit mită pentru o hotărâre favorabilă într‑un dosar de partaj. Potrivit anche­tatorilor, în perioada februarie-martie 2010, judecătoarea a cerut şi primit de la ieşeanul Liviu Popescu, suma de 4.000 de euro. Magistratul a susţinut că banii erau pentru două colege de complet. Evident, instanţa care a condamnat-o pe fosta judecătoare nu a crezut nicio iotă din spusele inculpatei.

O avere clădită „cu greu” din şpagă ?

„La data de 26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 de euro solicitată pentru colega sa de complet, ocazie cu care magistratul Buliga a acceptat o altă sumă, de 3000 de euro, care i s-ar fi cuvenit pentru «ajutorul» dat în obţinerea unei hotărâri favorabile lui Popescu” , au mai susţinut procurorii anticorupţie. În timp ce primea ultima tranşă, judecătoarea a fost prinsă în flagrant, cu banii ascunşi într-un buchet de trandafiri. Potrivit declaraţiei de avere, printre bunurile deţinute de judecătoarea Buliga se numără o casă de 89,20 de metri pătraţi în Copou, un apartament de 64 de metri pătraţi în centrul oraşului şi două terenuri intravilane, tot în Copou. La toate acestea se adaugă un autoturism Peugeot 407, dar şi cinci conturi bancare cu economii de 637.000 de lei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *