Burlui, zeul medicinei private, a fost încolţit de studenţii-ciclopi

Rectorul unei universităţi private a ajuns la celebra replică a lui Lăpuşneanu: „Proşti, dar mulţi!”. A simţit-o chiar pe propria piele. Nici nu vrem să ne gândim cum e să fi fost în pielea lui. Rector de universitate şi proprietar totodată al instituţiei de învăţământ să ajungi să te baricadezi în propriul birou de frica studenţilor. Greu de crezut, dar printr-un astfel de moment a trecut recent Vasile Burlui, rectorul Universităţii Apollonia, instituţie privată de învăţământ superior despre care vă povesteam că stă pe un butoi de pulbere.

O mică răscoală
Scânteia s-a aprins la Universitatea Apollonia. Probabil, în disperarea de a mai face rost de ceva bani, conducerea universităţii a decis să anuleze motivarea absenţelor studenţilor pe cazuri medicale şi să-i pună să le plătească pentru a intra în examene. Motivarea nemotivării absenţelor ar fi fost că scutirile medicale nu ar fi fost aprobate de rectorul universităţii, recte Vasile Burlui, ci doar de decanii facultăţilor. Decizia nu a fost deloc pe placul studenţilor care, fie vorba între noi, au cheltuit ceva bani pe acele scutiri. Acum se vedeau iar în ipostaza de a mai da alţi bani, pentru aceeaşi problemă. Sătui de prea multe taxe impuse parcă peste noapte de universitate, studenţii au hotărât să o pună de o grevă. Aşa că l-au invitat într-o sală a universităţii pe rectorul Vasile Burlui, la discuţii, pentru a rezolva problema. În paralel, au sunat şi la instituţiile de presă pentru a anunţa marea ştire.

Necazuri buluc
Aflând subiectul discuţiei, Burlui nu a vrut nici în ruptul capului să onoreze invitaţia propriilor studenţi. Dacă nu vine Mohamed la munte, vine muntele la Mahomed. Cam aşa au procedat şi studenţii, nervoşi din cale-afară. Mulţimea dezlănţuită a tăbărât peste Burlui în biroul acestuia. Copleşit, rectorul a chemat echipa de intervenţie. Oamenii de la pază cu greu au reuşit să-i scoată din birou pe studenţii recalcitranţi. Când, în sfârşit, tămbălăul s-a terminat, gurile rele zic că Burlui s-ar fi încuiat în birou, să-şi tragă niţel sufletul după aşa o grozăvie. Peste scandal s-a pus batista ca pe ţambal, dar sursele din interiorul universităţii spun că e doar o etapă de acalmie până ce furtuna va reizbucni, poate c-o forţă şi mai mare. Nemulţumirile sunt aceleaşi: taxele de studii sunt mari, plata trebuie făcută în termen, că altfel se adună penalităţi, situaţia cu diplomele e în ceaţă. Ba, colac peste pupăză, şi profesorii de-acolo ar fi teribil de nemulţumiţi de salariile minuscule pe care le primesc. Hai, că asta e greu de crezut. Să vină la noi la redacţie cu fluturaşul de salariu să ne dovedească. Am zis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *