Ca să știți: de ce e bine să mâncăm dimineața

Persoanele care iau micul-dejun în fiecare dimineaţă prezintă un risc mai mic de maladii cardiace în comparaţie cu persoanele care aleg să sară peste prima masă a zilei, potrivit unui studiu realizat pe 27.000 de voluntari de sex masculin.

Dieteticienii şi nutriţioniştii din lumea întreagă laudă virtuţile micului-dejun. În toate regimurile alimentare pentru slăbit, un mic-dejun echilibrat şi variat este recomandat în mod sistematic, informează lefigaro.fr.mic_dejun_2

Această regulă, rar respectată în societatea occidentală, marcată de stres, ar putea oferi şi alte beneficii, nu doar de ordin dietetic.

Astfel, un studiu american, publicat săptămâna trecută în revista Circulation, a dezvăluit faptul că bărbaţii care nu iau micul-dejun prezintă un risc mai mare de a suferi o criză cardiacă sau de a muri din cauza unei maladii a inimii.

Este pentru prima dată când o astfel de legătură de asociere a fost pusă în evidenţă. Cercetătorii de la Şcola de sănătate publică de la Universitatea Harvard au lansat un studiu de amploare, realizat pe 27.000 de bărbaţi americani cu vârstele cuprinse între 45 de ani şi 82 de ani, într-o stare de sănătate bună, care au participat la această cercetare ştiinţifică despre modul de alimentaţie şi consecinţele sale asupra sănătăţii, între anii 1992 şi 2008.mic_dejun_1

În perioada de 16 ani în care voluntarii au fost monitorizaţi cu regularitate, au avut loc 1.527 de infarcte. Analiza datelor, prin compararea modurilor de alimentaţie ale voluntarilor, a permis remarcarea faptului că bărbaţii care nu obişnuiau să ia micul-dejun aveau un risc de 27% mai mare de a suferi o criză cardiacă sau de a muri din cauza unei insuficienţe cardiace, în comparaţie cu aceia care obişnuiau să ia micul-dejun.

Potrivit aceluiaşi studiu, persoanele care sar peste micul-dejun se îngraşă mai mult, suferă mai des de diabet şi au o concentraţie de colesterol mai ridicată. În plus, acelaşi studiu a evidenţiat un risc cardiac ridicat pentru bărbaţii care obişnuiesc să mănânce în timpul nopţii, în comparaţie cu aceia care nu mai mănâncă nimic după cină.

Citește articolul complet în Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *