Și dator vândut, și bătut măr la alegeri. Datoriile din campanie îl ARD pe candidatul Dragomir

* latifundiarul Ion Zapodeanu umblă cu executarea silită pe urmele fostului prefect Dragomir Tomaşeschi, pentru o sumă deloc de neglijat împrumutată în campania pentru parlamentare * aşa că, pentru vreo mie şi ceva de voturi strânse cu chiu cu vai în toamna trecută, fostul candidat ARD şi actual şef la Forţa Civică are mari şanse să fie dat afară din casă

Apărătorul teilor şi al gropilor din asfalt, dar şi al drepturilor cetăţeneşti (inclusiv al dansului dezbrăcat pe mese şi al datului de palme după ceafă ţaigherilor impertinenţi) a primit o veste năucitoare zilele trecute. Dragomir_Tomaseschi_2La doar câteva zile după ce întreaga presă locală, mai ales site-urile de îndobitocire internaută, îl prezentau în poziţii lascive în compania unui platan, fostul prefect Dragomir Tomaşeschi a acaparat din nou spaţiul editorial, cu o veste mai puţin producătoare de fantezii sexuale.

Cică samsarul de terenuri Ion Zapodeanu, altădată bun prieten, vrea acum să îl execute pe iubăreţul Dragomir. Să nu credeţi acum că ar fi vorba despre vreo  execuţie în stil mafiot, cu ninja basarabeni plătiţi să dea cu bombardeaua. Executarea de care vă vorbeam este una de natură financiară, totul având la bază o sumă de vreo 15.000 de euro pe care latifundiarul i-ar fi dat-o cu titlu de împrumut în campania electorală de anul trecut, de la parlamentare.

„O fi sărăcit nea Zapo?”, se întreabă acum a mirare Dragomir, deprins probabil cu apucăturile avare ale colegilor de de la PDL, învăţaţi tot să ia, să ia, dar să nu mai dea nimic înapoi. La urma urmei, 15.000 de coco nu-i chiar aşa o sumă de mare, dacă stai să te gândeşti la averea de sute de milioane cu care se lăuda mai în anii din urmă că a strâns-o din samsareală Zapodeanu.

Nu-mi răspunzi la SMS, Justiţia-n coaste ţi-o îndes…

Dar, cum principiile-s principii, iar Zapo nu e învăţat să facă tranzacţii pe daiboj, ci numai cu banul jos, aşa s-o fi gândit şi acum, că o datorie luată trebuie musai recuperată. Ion_ZapodeanuDrept urmare, a încercat mai întâi cu binişorul, cu vorba bună, să-i aducă aminte lui Dragomir că are de onorat o obligaţie. N-a mers. Dragomir a închis telefoanele, nu mai răspundea la SMS, başca, se mai şi baricada în căsoaia cumpărată la preţ de chilipir undeva pe la Ciric. Iar când toată tărăşenia a ajuns în presă, Tomaşeschi a recunoscut că a avut nevoie de bani în campania de anul trecut, asta spre deosebire de alţi contracandidaţi care, zice el, au strâns bani „din şpăgi şi mită”.

Gluma s-a îngroşat, aşa că latifundiarul s-a adresat justiţiei atât de dragi fostului prefect, care poza până nu demult în simbolul corectitudinii şi al dreptăţii neîmpărţite. Procesul a ajuns, din câte am înţeles, în faza finală, cum spuneam, a executării silite, în care Dragomir al nostru, dacă nu dă imediat vreun tun avocăţesc, cu vreun interlop, ceva, ori vreo retrocedare babană de teren, s-ar putea să rămână pe drumuri. „Vă solicităm ca în termen de 15 zile de la data primirii somaţiei să faceţi dovada achitării clientului nostru suma de 60.000 de lei, împrumutată de dumneavoastră conform contractului de împrumut încheiat pe 28 noiembrie 2012. Convenţia prevede obligaţia împrumutatului de a restitui împrumutul până la data de 15 decembrie 2012, acesta beneficiind de un termen de graţie de două zile”, arată somația făcută publică de Zapodeanu la presa cea imparţială, drept răspuns la flitul cu care l-a tratat fostul prefect.

Aşa că legatul cu lanţuri de copacii din faţa Primăriei s-ar putea să nu fi fost chiar întâmplătoare, ci o repetiţie pentru zilele în care mulatul Dragomir se va muta cu cortul şi cu bagajele sub platanii atât de iubiţi de la Naţional…

Latifundiari, pregătiţi plicurile, că vin noi alegeri!

Dar Dragomir e relaxat. Speră, probabil, să-şi scoată pârleala la alegerile viitoare, când va face cărţile pentru candidaturi, de data asta din partea partiduleţului de buzunar al „spionului unguent”, denumit pompos Forţa Civică.

Am reluat şi noi revista presei din perioada alegerilor trecute, ca să vedem cam câte voturi a strâns Dragomir al nostru cu cei 15.000 de euro împrumutaţi. euro_bancnoteBani care, din câte am înţeles noi, nu ar fi singurii împrumutaţi de prin târg. Dar, cum alţii deocamdată tac mâlc, să revenim la calculele de campanie. Împărţim, aşadar, cei 15.000 la vreo 1.800 de voturi obţinute de candidatul României Drepte în comunele de pe malul Prutului şi ajungem la o cheltuială de vreo 8 euro pe-un vot. Cam puţin, nu? Dumneavoastră ce ziceţi? Semn că vrăjeala cu PDL-ul vopsit în ARD nu a prins mai deloc în faţa mocârțanilor. Aşa că, până să ia măcar vreo 12.000 de voturi, cu cât l-a bătut Cozmanciuc de i-a sunat apa-n cap, faceţi şi dumneavoastră calculele, să vedeţi cam câţi bani ar trebui să mai strângă Tomaşeschi din partea Forţei Civice. Asta dacă va mai găsi fraieri să-l împrumute, desigur…

Să-i urăm, totuşi, sucesuri! Iar, ca buni samariteni, dacă aveţi cumva drum prin centrul Iaşului, să-i lăsaţi lângă platani o pătură şi ceva de mâncare. Că o să aibă mare nevoie în perioada următoare…

Forţa Cinică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *