Cafeneaua Piața Unirii. Fiţa din centrul oraşului

De multă vreme tineretul petrecăreţ ieşean ducea (nu-i aşa?) lipsa unui loc de distracţie, dans şi agăţat în centrul oraşului. Ei bine, de aproape doi ani aşteptările le-au fost împlinite. Cafeneaua Piaţa Unirii a devenit în această perioadă un loc în care vine cine vrea, dansează cine ştie şi agaţă cine poate.

Cafeneaua_Piata_Unirii_1Adică, localul e prietenos, atmosfera-i îmbietoare, muzica-i ciudat de bine aleasă şi barmanii amabili. Bineînţeles, craii Iaşului, cum au aflat de existenţa acestui local mult-aşteptat în centrul urbei, au şi dat năvală să-şi încerce norocul. Pentru mulţi dintre ei, însă, singura blondă cu care pleacă acasă este Corona la 0,33, pentru că reprezentantele genului slab care frecventează cafeneaua nu vin acolo pentru a-şi găsi jumătatea… Nasol!

Cum spuneam, muzica bine mixată de un DJ simpatic este completată de seri cu muzică live, seri de karaoke sau petreceri tematice. Cafeneaua_Piata_Unirii_2Diversitatea playlistului îi mulţumeşte chiar şi pe cei mai pretenţioşi clienţi, iar spaţiul restrâns nu oferă loc pentru prea multe manifestări macho. Bine, asta şi băieţii de la pază care abia aşteaptă o „petrecere” pe gustul lor…

Dacă vara localul nu-i chiar atât de plin, din toamnă, însă, se schimbă datele problemei. Tinere moldovence și surori de peste Prut dau năvală bine înţolite şi abundent parfumate în cafenea, pentru că-i mai aproape de căminele de la Litere, din Copou, decât cluburile din Tudor şi nu la fel de periculoasă precum cele de sub Galeriile Ştefan cel Mare.

De asemenea, pe timpul zilei, cei care trec prin Piaţa Unirii se pot răcori la un suc pe terasa amplasată în faţa Cafenelei. Cu toate că mulţi au privit strâmb decizia de a ocupa o parte din „minunea arhitectonică” reprezentată de zona pietonală din centrul oraşului, ideea este destul de bună, mai ales că preţurile respectă linia decenţei şi răcoarea este asigurată de instalaţia de climatizare.

Nea’ Cafenea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *