Poftele zodiilor. Horoscopul păcatelor vinovate

Dacă tot e vacanţă, ne-am gândit să ne întoarcem la plăceri, că imediat se termină concediile şi ne va fi dor de chiulul estival. Şi dacă e relaxare, ne-am uitat oleacă la ce le place zodiilor, că de lucrurile nesuferite ne-am săturat şi noi. Nu de bârfe, să fim bine înţeleşi, ci de monotonia pe care am vrea să o spargem cu cioburile adunate după ce cristalul a plesnit de ciudă că doar el munceşte în timp ce alţii se distrează.Horoscopul_pacatelor_2

Berbecii aflaţi în vacanţă nu au o atitudine diferită faţă de cea din zilele de trudă. Nu vă vom vorbi despre egouri exacerbate, că le ştiţi, ci despre sporturile pe care le practică atunci când sunt în vacanţă. Lista este lungă şi începem cu streching, trecem la fotbal şi ajungem la înot. Ce am uitat? Tenisul, poate pentru că este mai rar, fiindcă de obicei ratează mingile aruncate la fileu. Stau prost cu vigilenţa! De evitat voleiul sau baschetul, fiindcă se pot accidenta uşor. Există riscul ca mingea să le rămână între sau în coarne.

Taurii sunt fideli castronului. Cu supă, cu pârjoale, cu clătite ori altceva. Ceva bun şi mult să fie. În rest, tihnă după odihnă, că nu-i uşor să stai degeaba. Înţepeneşti, te dor şalele, îşi creşte guşa şi albeşti aşteptând comanda „Start”. Dacă au telecomandă sunt cei mai fericiţi. Nu care cumva să se termine „Master Chef”, că i-aţi distrus! Cum mai postează altfel ei pe Facebook pozele cu tarta care le-a spuzit buzele a poftă?

Gemenii n-au vacanţă. Ei n-au nici zile de muncă, ci doar de mişcare. Browniană ori intelectuală, nu contează. Una spun, alta fac şi cu totul altceva gândesc. Parteneri buni de concediu, vorbesc mult, chiar şi în somn, deci nu vă temeţi că veţi adormi la volan. Mai greu va fi să-i aveţi companioni, fiindcă dispar mereu după propriul interes. Nu degeaba sunt patronaţi de Ianis, zeul cu două feţe.Horoscopul_pacatelor_1

Racii vor merge la mare. După ce au zăcut pe uscat şi au exersat toate manevrele de marşarier, iată că le-a venit vremea odihnei. La mare, la soare, pe nisipul torid, cu o bere ori alt lichid alcoolizat în faţă! Totul va fi perfect, mai ales că şi-au făcut rost de vacanţă la preţ redus. Tot zgârciţi au rămas. Cu alţii, nu cu ei. Pentru sufletul lor au avut grijă de papa bun, confort şi umbreluţă, că nu-i frumos să vină cu nasul jupuit de pe litoral. Ori roşii ca racul, să se dea de gol!

Leilor le-a fost rezervată o tabără de creaţie. Timp de o săptămână vor ciopli la propriul piedestal, pe care fiecare şi l-a ales din materiale diferite, preferabil reciclabile. Cei care au pariat pe lut vor trebui să-l ardă în cuptor, apoi să aibă grijă ca să nu aibă soarta Colosului din Rhodos, care s-a prăvălit sub propria-i splendoare. Cei care au ţinut morţiş la bazalt mai au de scociorât, fiindcă piatra se lasă greu şi rupe uşor gura dălţilor. Cei mai avantajaţi au fost cei care au strâns PET-urile de bere şi au clădit un monument dedicat indiferenţei faţă de mediu. Pe ei îi vom găsi şezând pe plasticuri şi peste o mie de ani!

Fecioarele n-au răgaz. Bucuroase că sunt băgate în seamă, ele vor trudi spre onoarea şi prosperitatea celor din jur, uitând că le paşte, ca de fiecare dată, o criză biliară. Harnice ca nişte albinuţe şi rele ca nişte viespi, ele îşi vor da silinţa să-i mulţumească pe toţi, apoi îşi vor jura că aşa prostie nu vor mai face niciodată. Iarăşi au muşcat din momeală şi nu le-a fost bine!Horoscopul_pacatelor_3

Balanţele se vor legăna în hamac. Se vor undui sub soarele lui august, se vor răsfaţa cu chiclazuri scumpe, vor bea băuturi fine, vor gusta din fructe exotice şi vor cântări contul. Dacă iese pe minus, e rost de încă-un partener uşor de prostit când vine vorba să achite vacanţele.

Scorpionii fac ce ştiu mai bine: seduc şi îşi exersează rolurile de amant ori jună focoasă, specializată în poveşti de alcov. Cât a fost vara de scurtă au pus la punct cursuri de agăţat femei proaste şi bărbaţi purii, iar de cum va da prima brumă se vor erija în traineri specializaţi în arta dragostei. Ştiţi un job mai uşor?

Săgetătorii au fost plecaţi toată vara. Rucsacul şi biletul de avion le-au fost cele mai la îndemână accesorii. Îi invidiem pentru puterea de a fi mereu pe drumuri, chiar şi pe cărările altora. Nu ne pasă de ei, că nici lor nu li se rupe inima de noi. Cu siguranţă au pus la punct o afacere cu hărţi ori cu roza vânturilor, că nu pot sta locului nicio clipă.

Capricornii s-au retras în sihăstrie. De această dată au simţit nevoia recluziunii. Prea multă lume, prea mult zgomot, prea mult plictis. O vară în Tirol ori la Lacul Como este tot ce şi-ar putea dori. Slugi să fie, că de restul au ei grijă. Nu-i plângeţi, că nu-s osteniţi. Ei sunt obişnuiţi cu ordinele, nu cu ascultarea.Horoscopul_pacatelor_4

Vărsătorilor li se va împlini un vis din copilărie. Pasionaţi de muzică şi de alergatul pe portativ, ei şi-au rezervat bilete la un supermegaconcert de la care se vor întoarce necăjiţi că trebuie să muncească din nou. Singura bucurie va fi că îşi vor îmbrăţişa idolii din priviri, că la câtă pază va fi acolo e greu de crezut că vor ajunge mai aproape de un kilometru de scenă.

Peştilor nu le place mereu vara. Obişnuţi cu depresiile, pentru ei lumina soarelui nu are niciun farmec, şi nici căldura care îi sufocă. Motive de plâns n-au prea avut, decât dacă i-a dat peste cap canicula. În acest caz le recomandăm Ștrandul Municipal. E plin de fete frumoase, iar conjunctivita e gratis. Doar sunt zodie de apă, nu?

Acestea fiind spuse, noi vă dorim o săptămână minuntată. Nu uitaţi să profitaţi de ultimele zile ale lui august,  fiindcă apoi le veţi duce dorul fix un an, în care cine ştie ce se mai poate întâmpla…

Plutonia Martinaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *