Camelia Bogdănici i-a demonstrat Ancăi Preda adevărul vorbei “Capul plecat, pragul electoral nu-l taie”

Vorba din bătrâni care spune că în spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie puternică a fost convertită după alegerile locale din 5 iunie într-o nouă zicere, conform căreia în spatele fiecărui partid de masă stă o femeie primar, Gabriela Firea fiind exemplul cel mai limpede în acest sens. Şi la Iaşi, două doamne au vrut să întărească această pildă, dar, din păcate, rezultatul final le-a alterat machiajul cu lacrima eşecului. Ulterior afişării situaţiei finale a scrutinului, Anca Preda şi Camelia Bogdănici s-au întâlnit la o cafea cu mult zahăr, numai bună pentru a-şi mai îndulci amarul post electoral.

Anca Preda: – Uff, bine că aţi venit, doamna doctor, muream de draci singură pe aici. Dar de ce purtaţi ochelari negri, aţi păţit ceva?
Camelia Bogdănici: – Lasă-mă, că sunt un pachet de nervi. N-am dormit toată noaptea şi am nişte ochi mai roşii decât semaforul din intersecţie. Plus că n-am avut ce face şi m-am uitat la figura doamnei Firea. Radia într-un asemenea hal, încât nu puteai să o priveşti decât printr-o mască de sudură.

A.P.: – Mda, eu nici n-am putut să deschid televizorul aseară. Am fost toată ziua pe la secţii, să văd cum decurge votarea. N-am închis nici un ochi toată noaptea, şi de oboseală, dar şi de nerăbdare să aflu rezultatele. Îmi vine să plâng de moooor!
C.B.: – Stai, Anca dragă, ia şi te linişeşte-te. Păi, ce-am avut şi ce-am pierdut? Nişte afişe pe un panou, atâta tot.

A.P.: – Da, dar dumneavoastră aveţi o carieră, sunteţi un medic renumit. Eu nu pot fără consiliul local, fără şedinţele de acolo! Măcar dumneata purtaţi halat, dar eu unde îmi voi etala toaletele şi tonul imperativ?
C.B.: – Lasă, că la Tribunal vei avea toate condiţiile să te faci remarcată. Pe de altă parte, ca politician cu o anumită experienţă – sper că n-ai uitat că sunt deputat! – pot să-ţi spun că ai greşit plecând de la domnu’ Dan şi alegând o candidatură independentă. Nu mai bine îţi găseai jumătatea într-un partid anume?

A.P.: – M-am gândit, dar, credeţi-mă, am căutat un partid cu dimensiune, cu amploare care să mă satisfacă, dar n-am găsit nici unul pe măsura mea. Doar mă ştiţi temperamentală, puţini ar fi rezistat în faţa principiilor pe care le spun la nervi.
C.B.: – Asta e, de-acum totul e istorie. Lasă, că nu rămâi tu de căruţă. Te duci acasă, îţi iei concediu, te odihneşti printr-o staţiune grecească, îţi refaci machiajul şi revii ca nouă la alegerile din toamnă. După cum vezi, femeile sunt pe val acum în politică. Ascultă la mine, vei renaşte ca Afrodita din vraja mării!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *