Carmen Amariei va juca la Terom Z Iaşi

Carmen Amariei

Carmen Amariei

Deşi a primit oferte de la mai multe cluburi din ţară şi din străinătate, handbalista Carmen Amariei, care de-a lungul carierei a jucat pe la echipe de top din Europa, precum  Oltchim, Besancon, Slagelse, Copenhaga sau Viborg, a ales să evolueze în sezonul viitor pentru Terom Z Iaşi.

Explicaţia acestei alegeri a fost dată chiar de marea handbalistă, în vârstă de 32 de ani.

„Ideea cu care am cochetat încă de anul trecut, este de a-mi folosi competenţa şi experienţa, pe care le-am acumulat atât în ţară, cât şi în cei 10 ani în care am jucat la cluburi renumite din Europa, sub îndrumarea unora dintre cei mai buni antrenori, în vederea iniţierii şi dezvoltării unui proiect pe termen mediu în domeniul handbalului, fie prin crearea unei noi echipe cu care să pornim din liga a doua, fie prin implicarea într-o echipă existentă, cu care să evoluăm până la nivelul competiţional de top al marilor cluburi europene. Ştiu că avem foarte multe fete talentate”, a spus Amariei pentru Mediafax.

Echipa lui Florin Zamfir

Preşedintele echipei Terom Z Iaşi, care va activa în Liga a II-a, este ieşeanul  Florin Zamfir, cel care a mai avut o echipă de handbal feminin în urmă cu şapte ani. Atunci echipa s-a chemat HC „Z“ Iaşi şi a preluat printr-o convenţie semnată la 15 septembrie 2004 toate performanţele şi trecutul formaţiei Terom Iaşi, care printre altele a câştigat Cupa României în 1985 şi a avut mai multe participări în cupele europene.

„Prin acest proiect «Terom Z Iaşi», vrem să readucem handbalul de cupă europeană la Iaşi. Este un vis al suporterilor de handbal din Iaşi, care au susţinut echipa Terom în anii de glorie, când a cucerit Cupa României şi a participat în cupele europene. Pe Carmen Amariei nu am convins-o eu ci proiectul pe care l-am gândit pentru anii vitori. Ea are o experinţă în spate, care i-a permis să analizeze proiectul nostru“, a spus Florin Zamfir.

Nume grele în echipă

Alături de Carmen Amariei, în lotul noii echipe au mai fost cooptate câteva jucătoare cu experienţă în Liga Naţională. Este vorba de Claudia Ciobanu, care a câştigat campionatul din Kosovo cu echipa KHF Kosovo, de portăriţa Bianca Anghelescu şi pivotul Alexandra Haşegan, ambele de la Universitatea Reşiţa, dar şi de Marina Stancu, de la Rapid Bucureşti. Alături de aceste jucătoare cu experienţă, din lotul care a plecat în cantonament la mare, luni, fac parte mai multe jucătoare tinere, de perspectivă.

Antrenorul echipei va fi Victorina Bora.

„Am adus deja câteva jucătoare de mare valoare, care vor forma nucleul noii echipe. În rest vor fi jucătoare tinere, care au mai evoluat în liga secundă“, a mai precizat Florin Zamfir.

Meci de retragere pentru generaţia Terom ‘85

Florin Zamfir a mai precizat că, înaintea primului meci oficial al echipei Terom Z Iaşi, va avea loc un meci de retragere al jucătoarelor care au evoluat la fosta echipă Terom: „Înaintea primului meci oficial din noua ediţie de campionat, ne-am gândit să organizăm un meci de retragere pentru jucătoarele care au avut acele rezultate remarcabile cu Terom. Am discutat cu doamna Mariana Târcă şi ne-am gândit să invităm pentru acest meci de retragere echipa Rulmentul Braşov din 1985“.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *