Terom Z Iaşi are faţă de prima ligă

Echipa de handbal feminin Terom Z Iaşi a terminat pe locul al doilea prima ediţie a Trofeului „Z“, care a fost câştigat de formaţia CSM Ploieşti. După un meci senzaţional, ieşencele au reuşit să treacă, în prima zi a competiţiei, de vicecampioana României, „U“ Jolidon Cluj, scor 33-32. Finanţatorul echipei ieşene, Florin Zamfir, a declarat că doreşte să construiască la Iaşi un complex sportiv, care să aibă o sală de sport, cu o capacitate de 8.000 de locuri şi unde să joace formaţia sa, în cel mult patru ani, în Liga Campionilor.

În condiţiile în care turul de campionat al ligii secunde s-a terminat, iar prima divizie este întreruptă, deoarece echipa naţională participă la Mondialele din Brazilia, finanţatorul echipei ieşene Terom Z, Florin Zamfir, s-a gândit să le dea prilejul fanilor ieşeni să vadă la lucru şi echipe din prima ligă, drept pentru care a organizat prima ediţie a Trofeului „Z“, la care au fost invitate echipele „U“ Jolidon Cluj (vicecampioana României), CSM Ploieşti (locul VI în prima ligă) şi  Activ Ploieşit (locul VII în liga secundă).

S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, iar, la finalul întrecerii, elevele Victorinei Bora s-au clasat pe un onorant loc 2, după CSM Ploieşti, echipă care a câştigat toate cele trei partide (32-26 cu Terom Z, 29-24 cu „U“ Jolidon Cluj şi 36-21 cu Activ Ploieşti).

Ieşencele au început excelent acest trofeu şi au învins, după un meci extraordinar pe „U“ Jolidon Cluj, cu scorul de 33-32 (18-14).

De la gazde a lipsit cea mai titrată jucătoare, Carmen Amariei, plecată cu echipa naţională la Campionatul Mondial. De precizat şi faptul că ardelencele nu au putut conta pe Chinteoan şi Tivadar, convocate şi ele la naţională.

În a doua zi a Trofeului „Z“, ieşencele au trecut fără probleme de Activ Ploieşti, scor 35-25 (17-13), pentru ca în „finala“ trofeului, ieşencele să se vadă învinse de CSM Ploieşti cu scorul de 32-26 (15-12).

„Având în vedere că întrecerea internă s-a întrerupt pentru ca echipa naţională să participe la Mondiale, am decis să le facem un cadou frumos iubitorilor de handbal din Iaşi şi să organizăm un turneu puternic. A fost o şansă pentru spectatorii ieşeni să poată vedea la lucru jucătoare din elita handbalului feminin românesc, acolo unde sperăm să ajungem şi noi cât mai repede”, a spus finanţatorul formaţiei ieşene, Florin Zamfir.

Sală de 8.000 de locuri şi participarea în Liga Campionilor în cel mult patru ani

Finanţatorul echipei Terom Z Iaşi, Florin Zamfir, a declarat că doreşte să construiască un complex sportiv, care să aibă o sală de sport, cu o capacitate de 8.000 de locuri şi unde să joace formaţia sa, în cel mult patru ani, în Liga Campionilor.

„Am realizat un proiect pentru crearea la Iaşi a unui centru sportiv, pe baza unui proiect european. Voi construi o sală de sport de 8.000 de locuri, unde să jucăm în Liga Campionilor în cel mult patru ani. Pe lângă sala de sport, care va purta denumirea de «Arena Z», complexul va mai cuprinde un teren de fotbal, cu o capacitate de 2.000-5.000 de locuri, un teren de tenis, un hotel, o sală de recuperare, o sală de forţă şi vestiare. În februarie-martie, se va finaliza documentaţia pentru începerea lucrărilor. Valoarea totală a investiţiei este de 70 de milioane de euro. Eu sper ca într-un an şi ceva să fie gata întreg complexul“, a spus Florin Zamfir.

Omul de afaceri ieşean a mai adăugat că în noul complex vor putea juca şi alte echipe din Iaşi sau din zona Moldovei:

„Nu voi face acest complex doar pentru mine. În primul rând voi crea locuri de muncă pentru şomerii ieşeni, pentru că nu voi apela ca alţii la lucrători chinezi. În plus, în acest complex vor putea juca toate echipele din Iaşi, dar şi din zona Moldovei. Nu voi închiria însă arena pentru târguri. Ţelul meu este să joc în propria sală în Liga Campionilor“.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *