Câţi bani mai cheltuie părinţii pe rechizite?

Se apropie începutul unui nou an şcolar, însă părinţii nu mai dau năvală ca altădată prin librării.

,,În ceilalţi ani, pe vremea aceasta, era un rând foarte mare în librăria noastră, acum însă, vânzările merg foarte slab, deşi noi am încercat să păstrăm preţurile de anul trecut”, ne spune o vânzătoare de la Librăria „Junimea“, unde preţurile sunt pentru toate buzunarele, dar, chiar şi aşa, clienţii nu se înghesuie prea tare.

De exemplu, la această librărie, manualele variază ca preţ de la 15 la 30 de lei, caietele de limba română şi matematică de la 1 până la 2 lei, creioanele colorate le găsiţi la 3,35 lei, 5,50 lei şi 8,50 lei, o învelitoare de manual 1,30 lei, în timp ce la Librăria „Alexandria“ caietele au preţuri între 1,10 şi 8,90 lei, în funcţie de tipul acestuia, iar un bloc de desen este 4.80 lei (foarte scump, după părerea noastră).

Dacă la Librăria „Alexandria“ un ghiozdan de fitze îl puteţi lua cu 219 lei, iar preţurile stilourilor variază între 19,90 lei şi 109,90 lei, în funcţie de pretenţiile fiecăruia, la Librăria „Junimea“, un stilou este 35,00 lei, un ghiozdan 61,00 lei, iar pentru cei care vor să scape de greutatea rucsăcelului din spate pot opta pentru un ghiozdan tip troller, la… 385,00 lei. Nu trebuie să vă speriaţi că în cartiere găsiţi şi mai ieftine!

Dar, să nu uităm şi de pretenţiile celor mici, care sunt înebuniţi după Spider Man, Princess sau Barbie. De aceea, comercianţii s-au gândit şi la ei şi au creat rechizite cu astfel de inscripţii, bineînţeles şi cu preţuri pe măsură.

La „Diverta“ (aici e cel mai scump, vă spunem cu mâna pe inimă), din Iulius Mall, un rucsac Barbie costă 109,90 lei, iar unul Spider Man 99,90 lei. De asemenea, un penar de acest gen, complet echipat, variază între 29,90 lei şi 37.50 lei, iar o copertă Barbie ajunge la 4,90 lei. Incredibil de scump!

Iar dacă la Junimea aţi da pe un set de acuarele 14,50 lei, la Diverta îl veţi găsi la 15,90 lei.

Aşadar, chiar dacă la librării se pot găsi rechizite după fiecare buzunar, se pare că părinţii optează tot pentru produsele din supermarket-urile gen Carrefour şi Kaufland, unde preţurile pot ajunge chiar şi jumătate faţă de librăriile de „fiţe“. Deocamdată nu avem ce face: criza iubeşte România şi, se pare, şi-a făcut domiciliu stabil în Iaşi.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *