Ce avansuri ii facea profesorul din Lugoj elevei sale minore

Parintii unei eleve de 14 ani, din Lugoj, formuleaza acuze pe cat de stanjenitoare, pe atat de grave la adresa unui dascal.

 

Profesorul de educatie tehnologica, in varsta de 55 de ani, le-ar fi hartuit fata si i-ar fi facut declaratii inflacarate. Exista si o inregistrare audio in acest sens.

Desi nu sunt alte reclamatii, barbatul ar fi avut si in trecut un comportament nepotrivit fata de elevele sale. El a fost suspendat de la catedra.

In urma cu doua zile, cand eleva de 14 ani a iesit de la simularea de la limba romana, profesorul ar fi urmarit-o, iar in momentul in care au ramas singuri i-ar fi facut avansuri, sustine fata.

„Hai cu mine! O sa-ti ofer o viata mai buna si mai frumoasa! Pe termen lung, nu pe termen scurt!” – i-ar fi spus barbatul cu 41 de ani mai in varsta.

Pentru ca nu ar fi fost primul episod de acest fel, adolescenta
l-a inregistrat pe dascalul de educatie tehnologica. Apoi le-a povestit totul parintilor care au mers cu dovada audio la conducerea scolii si la politie.

Tatal elevei: „In urma inregistrarii facute de fiica mea au reiesit niste discutii cu un minor jignitoare la adresa copilului, pe care nu le pot relata. Deci imi este mie rusine. Mi-a trebuit un timp ca sa pot sa fiu calm. In minunea de inregistrare in care domnul profesor vrea sa ii ofere o viata fericita unei minore de 14 ani pe termen lung.”

Parintii fetei spun ca profesorul a incercat chiar sa negocieze cu ei ca sa isi retraga plangerile.

Tatal elevei: „Nu a fost prima data cand s-au efectuat tentative de acostare. Au mai fost declaratii in care fiica mea nu a reusit sa il inregistreze. Am mers la poltitie am depus plangere si inregistrarea pe CD. Aseara a venit si mi-a zis sa imi retrag plangerea in schimbul unor bani si proprietati imobiliare.”

profesor hartuitor

Profesorul in varsta de 55 de ani preda la aceasta scoala din Lugoj din 2009. Este casatorit, iar sotia lui, profesoara si ea, ii este colega. Directoarea unitatii povesteste ca si in trecut au circulat informatii potrivit carora barbatul le-ar fi facut avansuri si altor fete, insa niciodata nu au existat dovezi. Comportamentul nepotrivit al individului e confirmat si de o colega a fetei hartuite:

„Dupa ani si ani cineva a deschis ochii! In generala, intotdeuna primeam comentarii si propuneri indecente din partea acestui „om”, atat eu, cat si colegele mele” – a scris pe Facebook o eleva.

Dana Tipei, directorul scolii: „Legal, nu, eu pot lua masuri doar daca exista plangeri. Da, au mai existat zvonuri.”

Acum cei de Inspectoratul Scolar Judetean au deschis o ancheta, iar cazul a ajuns si in atentia procurorilor.

Aura Danielescu, inspector scolar general: „S-a mai intrunit inca o data consiliul de administratie si a decis suspendarea cadrului didactic pana la finalizarea cercetarii disciplinare. Cadrul didactic fiind suspendat, nu poate intra, cel putin pana primim un raspuns clar din partea politiei, la cursuri.”

Procuror Dorel Ursulescu, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Lugoj: „A fost inregistrat un dosar de hartuire sexuala. Dosarul a fost constituit in urma unei plangeri facute de tatal unei fete minore, care reclama ca a fost hartuita de un profesor.”

Profesorul in cauza a refuzat sa comenteze toate aceste acuzatii extrem de grave.

sursa: stirileprotv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *