Ce caută mascații, în zorii zilei, la casa familiei Dobre?

Poate ați remarcat și dumnevoastră, stimați telespectatori, tămbălăul izbucnit marți dimineața în jurul unor șmenuri cu multe zerouri legat de mai multe filiale ale băieților deștepți de BCR Asigurări de Viaţă. Percheziții, arestări, audieri, mascați, interceptări, zeci de oameni săltați la mijitul zorilor, DIICOT, fraude, inginerii economice dubioase – în fine, tot tacâmul aferent justiției televizate originale din ultima vreme.

Cristina_Dobre_2Nu știm dacă are sau nu legătură cu pricina (de fapt, știm, dar ne e frică să zicem…), dar marți (9 iulie) dimineața, pe la 6 și ceva – în timpul unor percheziții simultane în București și în alte 25 de județe – o gașcă de mascați și procurori răi au năvălit la domiciliul ilustrei familii Dobre – formată din ilustrul fiu al ilustrului fost deputat Traian Dobre, actualmente patron la Trado Motors, Cristian Dobre, și din ilustra sa soață, fosta deputată liberală și, apoi, portocalie de CUG Cristina Dobre – de pe o străduță din spatele sălii „Voința”.

Ce treabă au avut fioroasele organe cu iluștrii soți, nu știm cu exactitate, fiindcă până și camerele video plantate în zonă s-au stricat de frica mascaților. Numai că, potrivit unui comunicat al DIICOT, întreaga tărășanie ar avea legătură cu faptul că „procurorii fac cercetări faţă de persoane cu atribuţii de conducere şi angajaţi ai unei societăţi de asigurări, precum şi faţă de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, care sunt suspectaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor importante beneficii financiare, prin sustragerea de la plata taxelor şi a impozitelor aferente unor drepturi salariale. (…) Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 6 milioane de euro, aferent unei activităţii infracţionale desfăşurate pe o perioadă de şapte luni, perioada de săvârşire a infracţiunilor fiind însă mult mai mare, respectiv din 2009”.

Noi, unii, n-am avut prea multe contacte contondente nici cu mascații, nici cu Parchetul, așa că nu pricepem prea bine despre ce-i vorba. Dar sună cam nasol, nu?!

Țara lui Diicot (frate cu Piticot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *