Ce cred ieșenii despre asasinarea lui Osama ben Laden

Când cel mai puternic om din lume, preşedintele american Barack Hussein Obama, a anunţat că cel mai căutat om din lume, liderul reţelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, a fost împușcat în cap de un comando american, lumea s-a împărțit în trei tabere: unii care au ieșit în fața Casei Albe cu steaguri și hamburgeri, strigând ”SUA, SUA, SUA, SUA!”, alții, mai tuciurii, care au pus mâna pe telefon și au strigat ”Alo, Moscwa? Davai racheta!!”, și, în fine, restul lumii, care încă mai suspină după nunta lui Kate cu William.

Așa cum v-am obișnuit în cazul unui eveniment cu implicații atât de profunde în geopolitica mondială, organu’ nostru de presă a decis să afle și părerea ”la cald” a ieșenilor, deoarece am considerat ca cea mai bună oglindă a realității închipuite e opinia omului de rând. ”Bună ziua. Ce părere aveți de faptul că Obama l-a împușcat în cap pe Osama și l-a aruncat în mare, conform tradiției islamice?”, a fost întrebarea pe care am adresat-o ieșenilor.

Nelu Macarie (56 de ani, mic comerciant, bazar): „Dom’le, eu sunt  o persoană mai informată. Citesc și Bârfa, și Dilema, și The Economist. Deci nu înghit foarte ușor gălușca. Chiar dacă vând adidași chinezești, am văzut multe… În primu’ rând, mișcarea a fost atent pregătită în laboratoarele de la Pentagon. Adică, chiar degeaba l-au lăsat americanii pe Sarkozy să-și rupă gâtu în Libia? Și pe urmă vine Arnold Șvarțănegăr ăla și anunță că vrea să fie președintele UE… Hai, dom’le, fiți serioși, că miroase de la o poștă a conspirație. Știți unde-i Osama bin Laden? Vreți să vă spun eu unde-i Osama bin Laden? Păi, bă, băieți, bă, pe bin Laden îl țin rușii ascuns în spațiu, pe naveta Soiuz. Crezi că ăștia-s proști? Ben Laden se învârte în juru’ Pământului de zece ani și toți fraierii își dă cu părerea. Sunteți niște fraieri!”

Duțu (28 de ani, șofer RATC): „Nu știu, mă retrag la bază.”

Didina Tângu (72 de ani, pensionară, credincioasă): „Cine l-a omorât? Americanii… Bine i-au făcut, maică, că și o noră de-a mea a fost măritată cu un arab din ăsta, din Iordania, și tare o mai bătea. Eu îs femeie credincioasă, am două damingene cu apă sfințită pe balcon, care m-am bătut pentru ele la Mitropolie, da ăștia trebe omorâți să ardă în Iad!, cum a spus  și domnu’ nostru Isus Hristos.”

Bogdan Șaramet (35 de ani, vremelnic subprefect): „Da, cunosc la perfecție situația și vreau să subliniez faptul că Guvernul Boc a demonstrat încă o dată că se ține de promisiune și pedepsește munca la negru. Deși domnul Emil Boc a avertizat în repetate rânduri că noul Cod al Muncii intră în vigoare de luni și că sancțiunile vor fi drastice, iată că acest Osama ben Laden a continuat să terorizeze omenirea pe ascuns și a suferit consecințele. De aceea, ca reprezentant al Guvernului prin teritoriu, avertizez pe toată lumea că ce-a pățit acest Osama să fie învățătură de minte pentru toți cei care fac măgării fără să dea și la stat.”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *