Pancu a dat din nou cu subsemnatul la Judecătorie

Daniel-Pancu

Daniel Pancu

Fotbalistul Daniel Pancu a fost nevoit să se prezinte din nou la Judecătoria Iaşi, pentru a asista la un nou termen din dosarul în care a fost acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

În faţa magistraţilor, jucătorul ieşean a spus că nu vrea să facă vreo declaraţie, pentru că aşa l-a sfătuit antrenorul său.

„Nu vreau să dau declaraţii la acest termen, dar îmi rezerv dreptul de a face afirmaţii la termenul următor de judecată, în prezenţa avocatului meu. Martorul pe care l-am propus şi care a asistat la cele întâmplate (n.r. – Lucian  Popescu, un prieten al fratelui său) nu se află în România şi, astfel, nu am avut posibilitatea de a-l contacta. Dacă voi reuşi, îl voi aduce în faţa instanţei la termenul următor al procesului”, a spus Daniel Pancu.

În aceste condiţii, instanţa a decis amânarea dosarului pentru două săptămâni.

Se judecă pentru un incident de acum trei ani

Potrivit procurorilor, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 01.20, Daniel Pancu se afla la volanul unei maşini, care rula în zona Nicolina.

Un echipaj de Poliţie a observat că autoturismul a intrat pe strada Sălciilor, în ciuda faptului că exista un indicator cu “Accesul interzis”.

Oamenii legii au oprit vehiculul şi au început să-i pună mai multe întrebări lui Pancu. Anchetatorii au afirmat că fotbalistul a recunoscut iniţial că a consumat un litru de vin înainte de a urca la volan. Oamenii legii au menţionat că Pancu a fost testat după aproape o oră cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o alcoolemie de 1,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

La prima analiză efectuată, s-a stabilit o alcoolemie de 2,4 la mie. La a doua, a reieşit o alcoolemie de 2,3 la mie. Nemulţumit de rezultate, fotbalistul a cerut efectuarea unui calcul retroactiv, în urma căruia s-a constatat că avea o alcoolemie de 2,5 în momentul în care a fost prins.

Totuşi, avocatul său, Marius Striblea, cel care l-a salvat şi pe Ionuţ Bâlbă de puşcărie, a contestat în instanţă modalitatea în care a fost constatată alcoolemia, acesta precizând că cei doi poliţişti nu sunt angajaţi ai Biroului Rutier.

„Aş reveni la Iaşi, dacă Poli ar fi în prima ligă“

În ceea ce priveşte cariera sa de fotbalist, Daniel Pancu a declarat că şi-ar fi dorit să revină la formaţia ieşeană dacă nu ar fi retrogradat în sezonul trecut.

„Aş reveni la Iaşi, dacă Poli ar fi în prima ligă. Aş fi făcut acest lucru chiar de vara trecută, însă echipa a retrogradat. Sper ca în acest an Iaşul să promoveze şi atunci poate voi veni şi eu acasă să-mi închei cariera“, a spus Daniel Pancu.

Fostul atacant al Politehnicii Iaşi a mai precizat că îşi doreşte să-şi încheie contractul cu formaţia Rapid Bucureşti : „Eu mai am un an de contract cu FC Rapid şi voi continua acolo. Rămâne de văzut ce va fi pe urmă“.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *