CET Iaşi a fost dată în judecată de Antena 1

Război „mediatic” pe banii ieşenilor

Compania Antena TV Group SA Bucureşti – filiala Iaşi, cu alte cuvinte Antena 1, a dat în judecată Centrala Electrică de Termoficare (CET) Iaşi pentru o datorie de 32.130 de lei. Potrivit celor de la Antena 1, suma reprezintă un rest de plată de la nişte facturi fiscale emise în 2008.

Cum a ajuns CET-ul să aibă datorii la postul lui Voiculescu?

CET IasiFoarte simplu. Gurile rele spun că directorul de atunci al CET-ului, Didi Melinte, a fost sfătuit prieteneşte de primarul Gheorghe Nichita să contribuie şi el cu nişte bănuţi la clubul Politehnica Iaşi. Şi cum să facă acest lucru, decât printr-un contract de publicitate?

Astfel, pe 31 martie 2008, reprezentanţii Antena TV Group SA, SC Fotbal Club Politehnica Iaşi SA şi CET Iaşi SA au semnat un contract de promovare a CET Iaşi pe parcursul sezonului competiţional 2008/2009 din Liga I.

Adică CET Iaşi SA trebuia să achite 53.550 de lei către Antena 1, respectiv contravaloarea serviciului de publicitate, în calitate de partener al clubului ieşean.

Din suma mai sus amintită, Antena 1 a încasat până la 20 ianuarie 2009, suma de 10.710 lei. În urma discuţiilor cu cei de la CET, pe 11 martie 2009 s-a mai făcut o plată de 10.710 lei. Trăgând linie, mai rămân de plată 32.130 de lei, exact suma cerută de firma lui Voiculescu în acţiunea depusă pe rolul Judecătoriei.

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 24 martie.

Dau din colţ în colţ

Actualul director al CET Iaşi, Dorin Ivana, care a mai ocupat acest post şi în perioada 2004-2007, adică înaintea lui Melinte, nu prea ştie acum pe unde să scoată cămaşa.

Adică s-a trezit că trebuie să plătească nişte datorii pe care le-a făcut altcineva.

Întrebat ce ştie despre acest proces, răspunsul protocolar dat de Neculai Parasc, purtătorul de cuvânt al CET Iaşi a sunat cam aşa: „Vom studia dosarul şi ne vom face toate apărările în instanţă”.

Şi DNA-ul le-a făcut „reclamă“

În perioada în care CET Iaşi încheia acel contract de publicitate cu Antena lui Voiculescu, mai mulţi salariaţi din subordinea directorului Didi Melinte au dat cu subsemnatul la DNA pentru a răspunde în legătură cu suspiciunile legate de aducerea de cărbune de proastă calitate.

Mai exact, pe 11 aprilie 2008, cei de la DNA au ridicat acte referitoare la firmele care au câştigat licitaţia pentru achiziţia de cărbune din vara lui 2007. Au solicitat şi buletinele de analiză privind calitatea cărbunelui care a ajuns la Iaşi.

Gurile spun că în afacere şi-ar fi băgat atunci coada şi sirianul Ahmad Al Deiri, patronul complexului „Siraj“ şi soţul lui Carmen Al Deiri, patroana firmei „Unicom“, care a vândut cărbune CET-ului. Şi, până la urmă, de ce s-a închis CET Holboca?



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *