Chef de chef pe banii educaţiunii publice

Peste 60 de directori administrativi din universităţile publice s-au distrat copios pe plaiurile moldave. Pe banii cui?

Deşi este criză şi multora dintre români le ghiorăie maţele de foame şi nu au după ce bea apă, iată că, la Iaşi, tartorii cei mari din universităţile publice (de stat şi particulare acreditate) – recte Işan, Giurma, ori Jităreanu – au găsit resursele financiare necesare organizării unei conferinţe naţionale cu whisky-ane şi friptane pentru directorii generali administrativi care fac parte din cadrul Asociaţiei Naţionale a Directorilor Generali Administrativi din Universităţile Publice, pe scurt ANDGAUP.

Cu urechea la uşă

Săptămâna trecută, peste 60 de burtoşi din cadrul ANDGAUP au chiolhănit şi s-au distrat copios pe banii instituţiilor, deci şi ai noştri, ai contribuabililor  români „săraci, cinstiţi şi fraieri”. Pe parcursul a patru zile, directorii administrativi din universităţile publice, deci cei care fac legea în unităţile de învăţământ şi măsluiesc licitaţii şi evident bani europeni, au ţinut-o tot într-un chef, chipurile dineuri în interes de serviciu, şi plimbări selecte prin Nordul Moldovei.

Lucrările conferinţei ANDGAUP au început joi 16 iunie, la Hotelul Unirea, după care seara, începând cu ora 20.00, toţi cei 60 de şmecheri au petrecut cu mic, cu mare la dineul oferit de Centrul Universitar Iaşi. Deşi nici un gazetar local nu a avut acces la zaiafetul burtoşilor, un paparazzi mai curajos şi mai tupeist de la „Bârfa” s-a strecurat neobservat în sala de conferinţe pentru a trage cu urechea despre cum pun ţara la cale directoraşii noştri. Şi ce să vezi şi să auzi? Pe parcursul întâlnirii, invitaţii n-au mai contenit să se plângă de faptul cum sunt ei de oropsiţi şi chinuiţi de către inspectorii Fiscului.

Trai, neneacă, pe banii publici! Alo, Fiscul, se-aude?

Toţi au condamnat în cor „descinderile” efectuate de „blestemaţii” de auditori din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, ori de inspectorii Curţii de Conturi. După ce i-au blagoslovit pe controlorii financiari şi au acuzat presiunile la care sunt supuşi tot mai des, directorii generali administrativi din universităţile publice s-au plâns unul altuia că au pierdut bani buni la salariul lunar din cauza actualului Guvern, deci a lui Emil Boc. La finalul discuţiilor, de nervi şi supărare, burtoşii s-au deplasat în grup organizat la masa de prânz de la acelaşi hotel, după care s-au îmbarcat în autocare, au făcut turul Iaşului şi au continuat petrecerea şi cina festivă în Grădina Botanică.

Ziua de Sâmbătă, 18 iunie, s-a dovedit a fi însă cea mai plină şi mai distractivă din toate punctele de vedere. Pentru a evita canicula nimicitoare de 33-34 de grade cu plus, care i-a înmuiat întrutotul pe ieşeni, boşii din ANDGAUP s-au refugiat, pentru câteva ore, la munte. Astfel, în intervalul orar 8.00 – 16.00, directorii au vizitat Mănăstirea Agapia, Humuleştii lui Creangă şi Mănăstirea Văratec, după care au benchetuit la Hanul Ancuţei. Întoarcerea în oraşul celor şapte coline a avut loc târziu spre lăsatul serii, în jurul orei 21.00, când, extenuaţi de atâta drum şi dineuri festive, invitaţii au căzut frânţi la cina de la Hotelul „Akademos”. Frânţi dar şi bucuroşi că, iată, la Iaşi, au rezolvat – a câta oară? – problema subfinanţării învăţământului superior. De partid şi de stat, ca în vremurile bune.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *