Chiar așa: bârfe cu haz, alungă orice necaz

Un fost reftor vrea să dea o nouă lovitură: Doamnelor și domnilor, un mare universitar aflat în dizgrație țintește listele pentru alegerile parlamentare din toamnă. Da, ați auzit bine, este vorba despre celebrul Bazil Astă, fost reftor la școala de doftori, implicat în diverse scandaluri cu iz penal. Bazil dă târcoale la alde colegii lui Călin din Iași, ăia conduși de Vărul Jan. Omul nostru, Bazil, vrea la dipotați din toamnă. Din două motive: unul că acum nemaiavând ce face, i-ar prinde bine o astfel de funcție babană. Iar doi la mână, o astfel de demnitate l-ar putea imuniza și în fața unor dosărașe. Acum nu știm cât mai este de adevărat calculul acesta, dar cert vorbim de dorința lui Bazil de a ne reprezenta la cel mai înalt nivel. Acum se fac ultimele negocieri și, în câteva săptămâni, vom afla dacă Bazil a izbândit și a prins lista și, cel mai important, dacă va fi plasat pe un loc eligibil.

Vrea să ia iar un mandat și pentru asta joacă dublu: O sinatoare de la liberari joacă la două capete. Așa a făcut-o toată viața, o face acum iar în speranța că la toamnă va fi aleasă din nou în Parlament. Ca să fie plasată pe un loc eligibil la alegerile din noiembrie, doamna Miaela continuă să-i culeagă scamele de pe sacou șerifului de la aerohaltă. Deși demisionar din funcția de președinte al filialei din Podu ăl Roș, madam Mihaela ține aproape de el în speranța că șefii de la București îl vor reconfirma în funcție. Pe de altă parte, sinatoarea e în tandrețuri politice și cu Ghiță Zburătorul de la Suceava. Că, umblă vorba, dacă taberele liberare din Iași nu se împacă repede, va fi adus Ghiță ca supervizor. Și-n cazul ăsta, Miaela vrea să fie asigurată, mai ales că Ghiță e-un vechi prieten.

Un deputat dă târcoale listelor de la pemepeu: L-am dat în urmărire generală și tot de pomană. Nu-l găsim și chip. Deputatul Huoajdea parcă a intrat în pământ. Am mers inclusiv pe paginile lui de Facebook. Slabă mișcare. Unde este luptătorul incisiv și neobosit de altădată, apărătorul cetățeanului simplu (glumim, normal), unde e arhanghelul dreptății? Nu, n-ați ghicit, nu e la muncă în Parlament, că e vacanță. Nici la muncă în teritoriu, că n-are chef. E la niște combinații politice ca să-și găsească și el pe listă. Ultima variantă, e pemepeul lui Băse și al lui Petrică. Partea nasoală e că, odată cu lipirea de unepereu, sunt mulți care vor pe listă. Iar Huoajdea vrea, logic, loc eligibil. Greu de spus dacă va reuși să-l obțină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *