Cinci zile de filme românești pe bandă rulantă!Moca! A început „Serile filmului românesc”!

Zile de sărbătoare pentru fanii cinematografiei românești!

În perioada 14-20 mai se va desfășura, la Iași, cea de a VIII-a ediție a festivalului „Serile filmului românesc”. Și-au anunțat participarea peste 50 dintre cei mai cunoscuți actori români, dintre care amintim( cu scuzele de rigoare pentru ceilalți!) doar numele lui Dorel Vișan, Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Ileana Popovici, dar și altii. Proiecțiile vor avea loc în mai multe locații, precum Ateneul Tătărași, Casa de Cultură a Studenților, Teatrul Luceafărul sau Cafeneaua Piața Unirii. Filmele care vor fi oferite publicului acoperă o lungă perioadă din istoria cinematografiei românești, spectatorii avînd posibilitatea să vizioneze și pelicule vechi de 50 de ani, dar și creații cinematografice din anul 2016. Festivalul beneficiază și de prezența unui invitat special, regizorul Cristian Mungiu, ale cărui filme au obținut, în ultimul deceniu, atît aprecieri, cît și premii peste hotare. Deschiderea festivalului va avea loc în această seară, la Ateneul Tătărași. Va rula pelicula lui Cristian Mungiu „Patru luni, trei săptămîni și două zile”.

În cadrul conferinței de presă prilejuită de deschiderea festivalului, Andrei Giurgia, organizatorul manifestării, a spus că „este prima dată cînd acest festival este finanțat așa cum trebuie.” „Sperăm ca ediția de anul viitor să fie de  o  și mai mare amploare.” a plusat primarul Mihai Chirica. Cristian Mungiu s-a arătat mulțumit că revine în orasul natal și a spus că speră ca acest festival să atraga cît mai mulți oameni, pentru că lor le este dedicat.

Mai trebuie menționat că „Serile filmului românesc” este singurul festival din țară dedicat în exclusivitate cinematografiei românești.

Intrarea cinefililor este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *