Cine l-a lucrat pe Minea? Ipoteze şi scenarii de lucru

Curat ghinion coane Tudorică! Chiar de ziua ta să fii tu prins băut la volan? O fi vreo făcătură, sau chiar nu au vrut să te mai ierte băieţii de la Rutieră? Asta e dilema săptămânii. Toţi ar vrea să afle cum de tocmai comisarul – şef Tudor Minea, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise a rămas fără permis. A rămas chiar şi fără atestatul de examinator. Dar să vă povestim exact cum s-a întâmplat şi apoi punem pe tapet şi scenariile demente, unul mai picant ca altul, care circulă în aceste zile printre poliţişti şi angajaţii de la Înmatriculări şi Permise.

Black Friday
Vineri, chiar de ziua Îndrăgostiţilor, Tudor Minea îşi serba ziua de naştere. 49 de anişori a împliniti comisarul-şef. La mulţi ani! O zi de vineri mohorâtă care nu anunţa mare lucru. Asta până la orele amiezii, când un prieten apropiat, nu am reuşit să aflăm încă cine, numele fiind păstrat la mare secret, a venit la Minea cu un cadou bine meritat de altfel de comisarul-şef. Un mistreţ gata preparat, vinul aferent şi o tărie, desigur. Şi uite aşa, o zi mohorâtă de vineri, 14 februarie, s-a lăsat cu un chiolhan pe cinste. Exact ca în Cenuşăreasa, la miezul nopţii, Tudor Minea a dat fuguţa spre casă. Ar fi putut să cheme un taxi. Ar fi putut să-şi ia un şofer. Dar nu. El a ales să meargă cu maşina personală. Curat ghinion. Mai ceva ca într-o zi de 13. Pentru el a fost chiar Black Friday. Lângă peco Unistil a fost tras pe dreapta. Aici a început circul. A dat peste cel mai al naibii poliţist de la Rutieră. Să nu credeţi că nu a încercat să o dea la pace. Ba da. Vă spunem exact şi cum.

Încercări fără succes
Mai întâi a încercat să-i explice că el este cel care dă permise în târg, că şi-ar putea face câte unul în fiecare zi, că nu are rost să-l lase tocmai pe el fără permis. Nu a reuşit să-l înduplece. Aşa că a căutat rapid în agenda telefonică numărul altui comisar-şef. L.Z. Însuşi şeful celui ce l-a oprit. L-a sunat, i-a explicat problema şi apoi a auzit în casca telefonului un ţâuit. Exact. Respectivul şef i-a închis telefonul. Aşa a ieşit la fiolă un curat 0,79 mg/litru. Ca un făcut, în mai puţin de jumate de oră, Minea a devenit vedetă. Jurnaliştii deja îl aşteptau la Rutieră, iar vestea s-a răspândit, spre bucuria unor angajaţi de la Înmatriculări, ca un fulger. Mai toţi s-au întrebat: cine l-a făcut? Chiar aşa. Cine? Sunt mai multe variante vehiculate.

„Curat ghinion”
Unul ar fi Fănel Crap, fost poliţist la Rutieră tras pe linie moartă pentru că este judecat pentru luare de mită. Ce motiv ar avea? Vă spunem noi. Fănel Crap este terorizat de Minea la serviciu. Este dat mereu exemplu negativ, este făcut cu ou şi cu oţet în fiecare şedinţă, primeşte chiar şi munca altor colegi. Chiar dacă este greu de crezut, Minea l-a pus să spele şi wc-urile, că nu au femeie de serviciu. Cam ar avea motive întemeiate, am spune acum. Fănel Crap nu e singurul umilit de Minea. Mai sunt mulţi angajaţi. Unii, cu ceva cunoştinţe prin Capitală s-au şi dus cu jalba în proţap tocmai la şefii de la Bucureşti. Chiar şi ofiţerul Nelu din legenda Meşterului M. s-a dus la Bucureşti. Numai că el a s-a plâns de altceva. S-a plâns că vrea postul de şef al lui Minea. Cam multe scenarii, cam mulţi „prieteni” pentru Minea. Cert este că prietenul său de pahar, adjunctul Bazil era fix în concediu chiar de ziua lui Minea. Ceea ce ne dă de bănuit. Oricum ar fi, zarurile au fost aruncate. Scenariile sunt făcute. Aşteptăm acum şi informaţii de la băieţii cu chipiu de la Rutieră, care deocamdată infirmă orice scenariu şi zic răspicat: „Curat ghinion coane Tudorică!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *