Cine şi de ce albeşte dosarul de braconaj al lui Zacornea?

În zona Serviciului de Înmatriculări şi Permise sunt ceva dosare penale pe rol. Vorbim de Vasile Zacornea, adjunctul lui Tudor Minea şi totodată prietenul său. Da, şi Vasile Zacornea are dosar penal. Şi anume pentru braconaj, de care se chinuie de ceva timp să scape basma curată. Pasionat de vânătoare, Vasile Zacornea, spaima şoferilor din Iaşi, s-a ales cu dosar penal vara trecută când a fost găsit în pădure la Golăeşti cu încă doi amici, unul funcţionar la Tribunalul Iaşi, la o mică şi ilegală partidă de vânătoare. Aşa cum era normal avem două variante: una oficială data publicului spre consum şi alta neoficială, dar ceva mai adevărată şi care sta departe de urechile curioşilor.

caprioara

Căprioara Bambi, chemată la audieri: „Asta cu braconajul e o mare prostie, parol. Eu l-am văzut pe dom’ Vasile când trăgea cu gornete într-un mistreţ. Deci se jucau de-a hoţii şi vardiştii”

Ipoteze de lucru
Varianta pentru public sună cam aşa: Vasile Zacornea a fost oprit în trafic, s-a făcut un control de rutină, ca şi în cazul lui Minea, şi s-a găsit o armă de vănătoare ruptă, într-o husă. Nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Colegii de la IPJ, într-un exces de zel, au întocmit dosar penal ca să nu fie dubii că Zacornea ar fi fost prins la braconaj. Şi, aşa cum era de aşteptat, dosarul se va soluţiona cel mai probabil cu NUP, adică neînceperea urmăririi penale. Lucru confirmat pe jumătate chiar de o înaltă persoană cu funcţie publică. Asta a fost luni, când toţi jurnaliştii râdeau că Zacornea nu ar putea profita de ghinionul prietenului Tudor Minea. Varianta neoficială e cam penală. Zacornea ar fi fost prins chiar în flagrant la vânătoare. Mai mult, la faţa locului s-ar fi deplasat chiar şeful de la Arme şi Muniţii de la IPJ, comisarul Petru Frunză. Pe la colţurile IPJ se spune că planul de scăpare a lui Zacornea s-a făcut la faţa locului. Arma ar fi fost ruptă ca să nu aibă mai nimic de obiectat băieţii care urmau să facă expertiza balistică. Dacă punem la socoteală şi vorbele înaltului funcţionar, aşteptăm răspunsul deja ştiut în dosarul de braconaj: NUP. Să nu vă miraţi dacă Minea va fi înlocuit cu Zacornea. Că nu o să ne mirăm nici noi.

1 comentariu

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *