Cine nu vrea stadion performant la Iași?

Anul trecut, președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, susținea ideea că România ar putea organiza, împreună cu Ungaria sau Bulgaria, Campionatul European de Fotbal din 2020.

Organizarea unui eveniment de o asemenea amploare ar putea aduce României aproximativ un milion de turiști străini în acea perioada și încă vreo 500.000 în anii următori.

De asemenea, PIB-ul României ar putea crește cu cel puțin 1%.

Dacă anul trecut ideea a fost luată în râs de multă lume, nu la fel stau lucrurile și anul acesta, în care s-au construit două stadioane noi, „Național Arena“, cu o capacitate de 55.000 locuri, la București, și „Cluj Arena“, cu o capacitate de 30.000 locuri.

Pentru a putea organiza un turneu final împreună cu Bulgaria sau Ungaria, România ar trebui să mai dispună de cel puțin încă două stadioane care să corespundă cerințelor UEFA.

Potrivit șefului FRF, unul dintre orașele care ar putea găzdui meciuri la Campionatul European ar putea fi Iașul, alături de Constanța, Timișoara, Brașov sau Sibiu.

Totuși, față de celelalte patru orașe nominalizate, Iașul pornește cu ultima șansă, dacă ținem cont că la Timișoara, Stadionul „Dan Păltinișanu“ urmează să fie modernizat, urmărindu-se mărirea capacității la 45.000 locuri. Constanța avantajul litoralului și a unui aeroport internațional, în timp ce Brașovul și Sibiul sunt orașe tiristice, ultimul fiind deja capitală culturală europeană.

Cât privește Iașul, acesta dispune de un stadion de doar 11.500 de locuri, depășit total de cerințele UEFA. Aeroportul continuă să fie un subiect de dispute politice, iar despre infrastructură și obiective turistice ce se mai poate spune?!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *