Cine va fi antrenorul Politehnicii în sezonul următor?

La finele săptămânii trecute, s-au disputat ultimele meciuri din ediţia de campioant 2010-2011 a Ligii a II-a. CSMU Poli Iaşi a terminat pe locul al şaselea în Seria a II-a, după un sezon plin de frământări. La cârma echipei a fost Ionuţ Popa, după care a venit Adrian Falub. Lotul de jucători a fost format pe parcursul turului şi întârit oarecum în iarnă cu jucători în marea lor majoritate împrumutaţi. Acum, Iaşul vrea să se pregătească pentru atacarea promăvării, însă liniştea necesară unui asemenea deziderat este departe de formaţia din Copou, unde incertitudinea este la ea acasă.

Leo Grozavu

Leo Grozavu

În momentul în care CSMU Poli Iaşi a scăpat de Grigore Sichitiu, toată lumea a crezut că liniştea va domni în dealul Copoului.

Nici vorbă de aşa ceva!

Venirea lui Leo Grozavu în funcţia de manager general, dar care nu are rol decizional decât pe linie sportivă, şi numirea lui Mircea Ursu în funcţia de preşedinte a tulburat şi mai mult apele la Iaşi.

Dacă ultimul nu a încetat să uimească mass-media ieşeană cu ideile sale depăşite despre fotbal, Grozavu a transmis conducerii că şi-ar dori un alt antrenor pe banca tehnică, lucru apoi negat.

Mai mult, neînceperea pregătirii sezonului viitor, în care obiectivul este unul clar, promovarea, sporesc lipsa de profesionalism la formaţia ieşeană.

Grozavu nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

Noul manager general al grupări ieşene, Leo Grozavu, a spus că nu a discutat cu niciun alt antrenor şi că el nu are nimic împotrivă ca Adrian Falub să continue şi sezonul viitor în Copou.

„Eu nu am negociat cu niciun alt antrenor. Nu era normal să fac acest lucru atâta timp cât noi avem antrenor. Eu îl cunosc foarte bine pe Adrian, şi nu s-a pus niciun moment problema să renunţăm la el. Dacă aş fi vrut un alt antrenor, aş fi discutat cu oficialii clubului acest lucru înainte de a semna cu Iaşul şi mi-aş fi adus eu alt antrenor. Nu am negat faptul că se va face o analiză acum, la finalul campioantului, dar asta nu înseamnă neapărat că vom renunţa la Adrian Falub. Chiar m-a suprins faptul că el a declarat că nu mai este dorit la Iaşi. Urmează să port o discuţie cu el şi să clarificăm lucrurile“, a spus Leo Grozavu.

Viorel Moldovan a spus pas

Viorel-Moldovan

Viorel Moldovan

Primul nume aflat pe lista lui Leo Grozavu a fost Viorel Moldovan.

Antrenorul care a trecut pe la FC Vaslui şi FC Braşov a fost dispus să negocieze cu ieşenii preluarea băncii tehnice a formaţiei din Copou. După mai multe discuţii, negocierile au intrat în impas, Moldovan solicitând o sumă mult prea mare faţă de posibilităţile ieşenilor, plus că la orizont a apărut şi varianta de a lucra alături de Hagi la echipa naţională.

„Moldovan a discutat cu noi, dar a cerut o sumă pe care noi nu ne-o permitem. În plus, în ultimele zile, după plecarea lui Răzvan Lucescu de la naţională, numele lui a fost vehiculat alături de cel al lui Hagi de a prelua naţionala. Vă daţi seama că e mai importantă naţionala decât Iaşul!“, a spus unul dintre şefii grupării ieşene.

Popa în aşteptare

Ionut-Popa

Ionut Popa

Lista de posibili antrenori ai Politehnicii în noul sezon este completată de Ionuţ Popa.

Venirea acestuia la Iaşi depinde însă în mare măsură de ce se va întâmpla cu CS Mioveni. Argeşenii au terminat campionatul pe locul al treilea în Seria a II-a, dar, chiar şi aşa, ar putea ajunge în Liga I.

O primă variantă ar fi ca decizia Comisiei de Apel a sistemului naţional de licenţiere, prin care FC Timişoara şi Gloria Bistriţa vor fi retrogradate, să rămână valabilă.

O altă variantă care ar duce Mioveniul în prima ligă ar fi neacordarea licenţei echipei FC Bihor, care se află în insolvenţă financiară.

Dacă niciuna dintre aceste variante nu se va materializa, sunt şanse mari ca Popa să pregătească din nou Politehnica, mai ales că antrenorul ar fi fost de acord cu o revenire în Copou, pentru a pune umărul la promovare şi la câştigarea alegerilor pentru postul de primar de către Gheorghe Nichita.

Şi Cristi Popovici e pe listă

În cazul în care se va lua decizia de a se renunţa Falub, iar Popa şi Moldovan nu vor accepta postul de antrenor principal, Leo Grozavu l-ar putea aduce la cârma echipei pe antrenorul formaţiei FC Botoşani ,Cristi Popovici.

Asta mai ales dacă ţinem cont de faptul că şeful botoşănenilor, Cornel Şfaiţer, ar putea ocupa un post de conducere la formaţia ieşeană în noul sezon.

Venirea lui Şfaiţer alături de Poli Iaşi, ar însemna şi mutarea celor mai buni jucători de la Botoşani în Copou.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *