Cine vrea să-i tragă scaunul lui Divan?

• singurul europarlamentar pe care l-a dat vreodată Iaşul e în mare căutare de instructor de full contact şi dat la gioale • motivul ar fi o încercare de puci a colegilor de partid de la filiala de sector bucureşteană, care vor să-i tragă divanul de mare şef de sub şale 

Proaspăt tătic de triplete, proaspăt purtător de vorbe la partidoiul cu trandafiri,

ambasador al Iaşului multicultural peste hotare şi, de curând, bucureştean cu acte în regulă, europarlamentarul de Iaşi Cătălin Divan cică nu are o viaţă chiar aşa uşoară în politichia mare din Capitală. Cel puţin asta susţin saiturile de dezinformaţii pe surse de pe internet, cari susţin sus şi tare, citând, cum altfel, decât „surse oficiale demne de toată încrederea”, că ieşanul nu ar mai fi dorit în fruntea Cine vrea să-i tragă scaunul lui Divan?pesediştilor de la Sectoru’ unu, acolo unde, tot de curând o agiuns mare şef, pus de premierul Bonta pe merite, bineînţeles, nu pe ochi frumoşi. Cică treaba ar fi destul de serioasă, că hoţii de bucureşteni cică ar fi pus la cale chiar o petiţie ş-o strângere de semnături ad-hoc împotriva lui Cătălin al nostru, pentru revocare din funcţia de şef de filială. Capul răutăţilor ar fi un anume Tudorache, despre cari n-am auzit noi mare lucru, deşi mănâncă şi el o pâine albă ca parlamentar. Dar, asta mai puţin contează acuma. Trebuşoara e că Divan e propus să zboare de la conducerea filialei de sector, care, de când e cu el la conducere, cică s-ar fi dus în picaj rău de tot, mai ceva ca Mig-urile ruseşti. Aşa zâc gurile rele, că noi, de-aicea de la Iaşi, n-avem de unde să ştim.

Cu stânga la ficat şi cu dreapta pe caraiman

Proptit de premierul Bonta încă de pe vremile când conducea organizaţia de tineret a pesedeului local de la Iaşi, dându-se prin bărci şi prin jacuzi cu ştabii lui Năstase, ieşanul Ivan probabil că o fi lăsat-o şi el mai moale, încercând să se împartă, ca tot omu’ serios, între Bruxelles, partid şi famelie. Numai că, se vede treaba, nu-i de ajuns să ai buletin de Bucureşti ca să fii acceptat şi ca bucureştean, get-beget. Asta o simţit-o probabil şi Divan, cari, învăţat cu agaricii purtători de mapă de pe la organizaţia de tineret din Ştefan cel Mare, o uitat cu cine are de-a face de fapt, chiar dacă acum se dă rotund în faţa puciştilor şi ia în glumă demersurile lor de zburare din funcţie. Aşa că noi îi dăm un sfat prietenesc europarlamentarului: să mai lase limbajul spălat de Bruxelles şi să treabă la jargonu’ de cartier. Iar dacă e nevoie, aranjăm noi cu tuciuriii care vând ţigări la bucată în Piaţa Alexandru (apropos, cabinetul de evroparlamentar din staţia de autobuz s-o desfiinţat au ba?) pentru nişte şedinţe moca de full contact, cu dat la ficat şi făcut de portofel, cum se poartă la băieţii din Dallas. Nu de alta, dar s-ar putea să-i folosească în jungla politică de la Bucale. (Diva Inamorata)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *