Fără număr, fără număr! Pregătiţi plicurile, că se mărită Roberta!

• după decepţiile şi stresul suferite cât a fost prima femeie în stat, Roberta Anastase vrea musai să se mărite, ca să uite de Camera Deputaţilor • o fi de la salariul nesimţit de mare încasat timp de opt ani ori de la numărătoarea voturilor?

Fără număr, fără număr! Pregătiţi plicurile, că se mărită Roberta!Nuntă mare în familionul portocaliilor de la Pedeleu, dragi tovarăşi şi pretini cu carnet de partid. Cică Roberta Anastase, fostă Miss România şi, mai ales, fostă preşedintă a Camerei Deputaţilor supt guvernarea de tristă amintire a lui Emilaş, se mărită. Fericitul mire, dacă-i putem spune aşa, este un anume Victor, a cărui persoană mai puţin ne interesează, câtă vreme, nu-i aşa, la o nuntă mireasa atrage toate privirile şi bliţurile. Chiar şi-aşa, necunoscutul logodnic al Robertei ne face câteva dezvăluiri ale relaţiei lui cu cea care, timp de opt ani, a sucit minţile bărbaţilor din Parlament, iar timp de patru ani a ocupat chiar a treia poziţie în stat, ca prima femeie care a ocupat vreodată fotoliul de şef la Camera Derutaţilor. Deşi până acum credeam că blonda de 1,80 fără tocuri a fost crescută doar pentru fericirea lui nea Băse de la Cotroceni, aflăm că, aşa ferit de luminile reflectoarelor cum e el, mirele Victoraş cică are o relaţie stabilă cu Roberta de multă vreme. Adică de vreo cinşpe ani, de când blonda portocalie încă mai organiza chermeze cu alcool pe litoral, la organizaţia de tineret a Pedeleului. Vine apoi Roberta şi ne spune că, de fapt, a fost o dragoste platonică, adică din aia doar cu plimbat şi ţinut de mână sub clar de lună, dar fără sex, că ăsta era interzis la partid. „Au urmat luni întregi în care ne-am plimbat, am vorbit. Cred că pe asta se şi bazează relaţia noastră, pe foarte multă comunicare”, ne destăinuie Roberta, în limbajul binecunoscut de piaristă, acela prin care trebuie să vorbeşti mult, dar fără să spui nimic. Ceva amănunte aflăm însă tot de la mirele Victoraş, care, cică, s-ar fi chinuit vreme de vreo opt ani tot s-o ceară de nevastă pe călăreaţa de la Cameră, cu inel de logodnă şi promisiuni făcute în genunchi. Trebile importante ale ţării au împiedicat însă tinerii porumbei să aibă şi ei parte de o nuntă de oameni normali, cu închinat de daruri, dansul găinii şi dezbrăcatul miresii, cum se poartă la români.

Mai am un singur of, o singură mâhnire…

O sângură mâhnire mai are însă Roberta noastră. Cică acuma, că vrea să devină femeie serioasă şi la casa ei, ar vrea să se ocupe de famelie şi, poate, dacă o da Domnul, de copii, numai să nu mai aibă de-a face cu trebile statului. „Sper ca momentul în care am fost preşedinta Camerei Deputaţilor să nu se mai repete. Atunci am făcut un dezechilibru”. Oare de unde atâta decepţie? Să fie oare de la asumările de răspundere fără număr pe care a trebuit să le înghită în sec de la Palatul Victoria, de măsurile de austeritate, ori poate de la voturile „fără număr” pe Legea pensiilor, unde PDL a votat în miez de noapte până a ieşit la numărătoare cum trebuia să iasă, deşi nu era cvorumul de şedinţă? Asta numai Roberta poate să ne spuie.

Nuntă mare, la palat…

Dar, să revenim la oile noastre. Că, din toată sărăcia, Victoraş şi Roberta vor face acum o nuntă ca-n poveştile cele împărăteşti. Din câte am înţăles noi, măreţul eveniment va avea loc chiar în week-end, iar locul de petrecanie este tot un palat, că aşa e obişnuită modesta Roberta. După ce a făcut furori la Palatul Cotroceni (pe la negocierile politice, nu pe la altceva), ori Palatul Parlamentului, acum nunta o va face la un alt loc cu ştaif din Capitală, Palatul Ştirbei. Să nu întrebaţi cât costă meniul, că nu vă spunem. Oricum, pentru ăia cari au de gând să vină tot cu masa de călcat şi setul de oale primite de la cununia lor, mai bine să se abţină. Aşa că, pedelişti din toate ţările, uniţi-vă! Puneţi mână de la mână, plic cu plic şi mergeţi de puneţi de-o cărămidă babană la viitorul casnic al Robertei. Cum ar număra Roberta în vremile ei bune, fără număr, fără număr! Că de trebile statului, slavă Domnului, am văzut că merge şi pe pilot automat… (Miss fata de la ţară)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *