Cinema-ul şi Teatrul din Palas, inaugurate când „vrea” muşchii lor

Acum doi ani, în sezonul de primăvară – vară, a fost inaugurat, cu mare pompă, ansamblul urbanistic Palas la capătul unei investiţii, au spus finanţatorii, de peste 250 milioane de euro. În momentul lansării, complexul avea mai multe obiective nefinalizate: o clădire de birouri, hotelul Internaţional, Teatrul de Vară şi sălile de cinematograf. La mai bine de doi ani distanţă, hotelul a fost terminat, la fel şi clădirea de birouri. Despre celelalte două, nimeni nu a mai scos niciun sunet. Reporterii „Bârfa de Iaşi” au făcut o solicitare scrisă la departamentul de PR al Palas pentru a afla care este stadiul la celelalte două investiţii. Răspunsul pr-iştilor e un fel de miştocăreală ieftină. „Vă anunţăm la momentul oportun”, ar fi rezumatul. Adică, un fel de „hai sictir”.

Întrebări de bun simţ
Deşi vorbim despre o investiţie privată, demersul jurnalistic a fost motivat de interesul public. În adresa trimisă către departamentul de PR al Palas am pus câteva întrebări concrete, al căror conţinut îl reproducem aici în totalitate:

  1. În ce stadiu se află lucrările la Teatrul de Vară din cadrul complexului? Când va fi deschis? Ce evenimente vor fi organizate în cadrul acestui obiectiv? Care este valoarea investiţiei?
  2. Când vor fi deschise şi când vor rula primele filme în sălile de cinematograf din Palas? Care sunt detaliile tehnice ale proiectului (număr de săli, număr de locuri, alte caracteristici tehnice)? Care este procentul actual de realizare a acestui proiect? La cât se ridică investiţia totală?

Ceaţă totală
Răspunsul a venit prompt, dar nu a adus absolut nicio lămurire. Pentru edificare, îl reproducem şi pe acesta integral: „Ca urmare a solicitării dumneavoastră, vă transmitem că lucrările la teatrul de  vară din ansamblul urbanistic multifuncţional Palas sunt avansate. Acesta va găzdui evenimente variate, culturale şi nu numai, dedicate comunităţii ieşene, la fel ca toate acţiunile care se desfăşoară în ansamblul Palas. Data inaugurării va fi comunicată ulterior. Informaţii referitoare la cinematograful din Palas Mall vor fi anunţate la momentul oportun”. Am încheiat citatul. Acum aţi înţeles? Vă e clar când vor fi deschise?

village

Vine sau nu vine, daţi-ne un răspuns
Un comunicat al Palas Iaşi, trimis presei în 20 decembrie 2011, explica în clar ce se va întâmpla cu sălile de cinema din cadrul complexului.

„Din aprilie 2012, data inaugurării ansamblului urbanistic Palas, ieşenii vor avea în oraşul lor cel mai mare cinematograf din afara Bucureştiului şi singura sală cu tehnologie ultraperformantă de tip VMAX din provincie, toate sub brandul Village Cinemas. Faimosul lanţ internaţional de multiplexuri îşi face astfel intrarea pe piaţa din România şi va deschide la Palas 10 săli, cu o capacitate totală de aproximativ 1.850 de locuri. Totodată, în sezonul cald, Village Cinemas va realiza proiecţii în aer liber în teatrul de vară din grădina publică a centrului multifuncţional.
Cinematograful de la Palas va fi operat de Village Cinemas prin intermediul managementului din Grecia. Sălile vor avea o capacitate cuprinsă între 109 şi 182 de locuri, iar 444 va avea cea de tip VMAX. Cinematografele VMAX beneficiază de o prezentare a filmelor, o calitate a imaginilor şi sonorizare digitală superioare. Ecranele au o lăţime de 20 metri şi sunt situate în săli generoase, cu scaune de dimensiuni mari, cu dispunere în amfiteatru. VMAX este modalitatea de top de a experimenta filme cu maximă popularitate şi răsunet!”, se arăta în comunicatul de acum trei ani.
Nu ştim dacă planurile anunţate la sfârşitul anului 2011 mai sunt de actualitatea. Răspunsul din această săptămână al departamentului de PR al Palas nu a fost în măsură să ofere vreun indiciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *