Bârfe cu tâlc, noi nu tăcem mâlc

Herr Avoievodiței, campion la plimbări: Prin anii ’90, un personaj era celebru prin Iași pentru plimbările lui în străinătate, cu orice ocazie sau prilej. Exact, conu’ Simi, dom’ premare. Mai nou, că actualul premar doar pe la București ce mai umblă, rolul de globe-trotter a fost preluat de mult stimatul și iubitul nostru prezident, Herr Avoievodiței. Zicem ”Herr” pentru că deunăzi a plecat din nou, la Viena, după ce în aprilie fusese prin Israel, iar recent, prin Polonia. Pentru binele județului, firește, trei vizite externe în tot atâtea trimestre. Ceva n-am înțeles, totuși. Dom’le, da’ parcă era vorba ca delegația să o conducă vicele Wolf tura asta, ca premiu pentru împlinirea vârstei de pensionare. Chiar așa, să îi șterpelești locul? E chiar așa de fain Schönbrunn-ul și nu-l văzuși până acum, de trebuiși să tragi o fugă până acolo?

Cine-i ţinea trena Lenuței a lu’ Zeus în vizita la Miroslava? De vreo trei săptămâni încoace, toată lumea e cu ochii pe primari, ca pe butelie. Bârfe de tot felul: care pleacă, unde pleacă, de ce pleacă? Dacă e primar portocaliu, trece pe la Cejău în căutare inutilă de bani, e clar: pleacă la leberali. Dacă e leberal, merge la Prefectură să dea raportul cu privire la aplicarea legii 165, e evident că de fapt vrea să își schimbe carnetul de partid cu unul roșu, nu? Dar nu mai vedem pe nimeni întrebându-se ce ne mai fac parlamentarii, actuali și foști. De exemplu, doamna doctor Cristina și domnul deputat urgentist, carele reprezintă acum Bârladul în Parlament. Ambele fețe politice îi țineau mai ieri trena Lenuței a lu’ Zeus în vizeta acesteia la Miroslava. Interesant, nu? catindata popularilor la prezidențiale, secondată de o încă oficial democrat-liberală și un popular de-al lui Diaconescu. Da’ chiar, de ce nu și-a pus nimeni întrebarea dacă nu cumva vor să se înscrie la PMP? Ce, popularii nu-s suficient de atractivi pentru două talente ale politichiei bahluiene? Deci, pleacă sau nu pleacă? Se înscriu, au ba? Posibil răspuns: îi pasă cuiva?

Ştim cine sunt „acoperiţii” din Iaşi: Cea mai la modă poantă zilele astea prin Iaşi e salutul între jurnalişti. „Să trăieşti dom’ maior!”. Sau „Cu respect domnule locotenent!”. Fireşte, totul a plecat de la auto-deconspirare lui Roberto Turceanu, cel care a anunţat c-a fost lt. col. acoperit. Ei, ideea e că şi la Iaşi se bănuieşte că ar fi câţiva ziarişti „acoperiţi” sau, mai corect, câţiva „acoperiţi” ce se pretind jurnalişti. Noi am avea o listuţă cu lupii deghizaţi în blană de oaie, dar o mai ţinem la sertar. Dacă nu se dau singuri în gât, îi dăm noi în vileag. Răbdare şi tutun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *