Teatrul de Vară, la Sfântul Așteaptă, fără nicio explicație

Stranie și inexplicabilă. Așa poate fi caracterizată decizia conducerii Palas de a nu inaugura, nici anul acesta, Teatrul de Vară. Situat pe versantul dinspre Palatul Culturii, aripa estică, Teatrul pare că e gata de deschidere, dar arată așa de cel puțin doi ani. Între timp, Palas a pus cruce unui alt obiectiv de entertainment: sălile de cinematograf, proiectate inițial deasupra supermarketului Auchan au fost desființate, în locul acestora fiind deja inaugura spații de birouri.

Întârziere de patru ani
În 2012, la capătul unei invetiții anunțate de 250 de milioane de euro, omul de afaceri Iulian Dascălu a inaugurat ansamblul urbanistic Palas. Deschiderea a fost grăbită, deși nu toate obiectivele fuseseră recepționate. În această situație se afla și Teatrul de Vară ce urma să fie costruit aproximativ pe același amplasament pe care-l ocupase și cel din vremea comuniștilor. Însă, la mai bine de patru ani de la evenimentul festiv, Palasul tot nu are Teatru de Vară, deși locul respectiv pare că e complet amenajat.

Răspuns în dorul lelii
Acum doi ani, „Bârfa de Iași” a făcut o adresă oficială către Palas pentru a afla când se va deschide Teatrul de Vară. Răspunsul companiei a fost o petardă de marketing. Cuvinte multe, goale de conținut. „Ca urmare a solicitării dumneavoastră, vă transmitem că lucrările la teatrul de vară din ansamblul urbanistic multifuncţional Palas sunt avansate. Acesta va găzdui evenimente variate, culturale şi nu numai, dedicate comunităţii ieşene, la fel ca toate acţiunile care se desfăşoară în ansamblul Palas. Data inaugurării va fi comunicată ulterior”. Am primit acest răspuns pe data de 24 septembrie 2014. Iar de atunci nu s-a avansat deloc, ne aflăm în aelași stadiu. La mai bine de doi ani distanță, am decis să reluăm acest subiect în paginile gazetei, însă de data aceasta n-am mai cerut un punct de vedere de la Palas pentru că ne-a enervat teribil răspunsul lor de-acum doi ani. Dacă totuși de data asta au un răspuns pertinent și vin și cu vreo veste bună, promitem să le găzduim punctul de vedere în numărul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *