Cinematograful cu filme gratis, vin și teatru

Cine nu vrea să se uite la filme gratis? Şi când spunem gratis, nu ne referim – Doamne fereşte! – la pelicule piratate de pe diverse site-uri, ci la cadrul organizat al unui cinematograf. Unde mai pui că ai şi muzică bună în weekend, o terasă primitoare chiar în centrul oraşului şi preţuri accesibile!

ArtHouse_3Pentru cine nu ştie, vorbim, desigur, de ArtHouse Central. Noii stăpâni ai ultimului etaj al Moldova Mall ştiu cum să-şi atragă clienţii. În cea mai relaxată atmosferă pe care-o poţi întâlni la vreun bar din oraş aici se petrec multe şi interesante lucruri. „Cel mai nou concept de cultură alternativă din România s-a lansat pe data de 31 mai la Iaşi. ArtHouse Central pune Iaşul pe harta lumii alături de oraşe precum Londra şi Wroclaw, Polonia, care pun la dispoziţia publicului un spaţiu cultural şi artistic alternativ, îmbinând cinema-ul de artă cu evenimente conexe, precum spectacole de teatru, concerte live, operă, galerie de artă, lansări de carte, evenimente educative, stand-up comedy, oferind un spaţiu unic de socializare”, spun cei de la ArtHouse Central. Şi au dreptate!

ArtHouse_1În primul rând, filmele. Sunt gratis, unele dintre ele chiar filme de artă pe care nu le vezi prea des la Pro TV-uri sau multiplexuri şi-ţi lasă impresia că ai închiriat o sală de cinematograf numai pentru tine. Asta întrucât nu multă lume ştie în Iaşi de ideea celor de la ArtHouse de a rula zilnic, în două săli distincte, câte două filme. Spre exemplu, în acest final de săptămână fanii maestrului suspansului, Alfred Hitchcock, se pot delecta cu unele dintre cele mai cunoscute pelicule ale acestuia, „Rear Window”, „Vertigo”, „The Birds” şi „Psycho”, fie cu începere de la 16.30, de la 18.00, de la 19.00 sau 19.30. „Cinematograful de artă are trei săli cu o capacitate de 450 de locuri, unde vor fi proiectate atât filme clasice reprezentative pentru istoria cinematografiei, cât și filme actuale premiate la festivalurile internaționale de prestigiu. Retrospective, portrete de regizor precum Pedro Almodovar, Lars Von Trier, frații Dardenne sau Roman Polanski, festivaluri de film, matinee pentru copii și proiecții tematice vor aduce un plus de valoare cultural Iașiului”, detaliază reprezentanții localului.

Apoi, terasa. Unde în Iaşi mai poţi savura relaxat o cafea, o carte, un suc, o bere sau un pahar cu vin tolănit pe o pernă de puf şi având vedere asupra întregului oraş? Singurul, dar chiar singurul neajuns este că de comanda-ţi proprie trebuie să te ocupi singur, deplasându-te la bar. Dar, oricum, mişcarea face bine sănătăţii, nu?

Şi mai avem şi teatru şi concerte. Pentru că nu trece un weekend fără ca la ArtHouse Central să nu se întâmple ceva ce trebuie urmărit. Concerte în sălile de cinema, happening-uri de poezie, piese de teatru sau expoziţii de artă, sunt doar câteva dintre ofertele inedite de aici.

ArtMouse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *