Perlele bacalaureatului: „Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni”

Ar fi păcat să treacă încă un bacalaureat fără ca, pe de o parte, să ne dăm cu părerea despre școala românească și, pe de altă parte, să ne delectăm cu producția de „perle” a tinerilor care au avut neșansa de a-și măsura puterile cu temutul examen de maturitate. Cum de la ultimele texte bârfitoare au mai trecut niște probe, cu tot cu scandalurile și „perlele” aferente, ne-am gândit că ar fi încă și mai păcat dacă dumnevoastră, cititorii, ați rata producția de creativitate școlară de la proba de istorie, precum și mo(n)strele noi descoperite de profesorii corectori în textele de la română. Iată-le!

Stefan_cel_MareLa trecutu-ți mare, mare viitor!

– „Nici nu ştiu care e treaba cu războiaele cu turci ruşi şi nemţi că ieu tot aud că unguri e obraznici şi ne fac probleme”.

– „Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi”.

– „Ştefan cel Mare a bătut cel mai mulţi turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut vreo 50 de războaie cu ei şi a fost 50-0. Numai când îl vedeau ăia şi deja începea să le sune apa în cap”.

– „Hoţomanii din Imperiul Otoman au belit Ţara Românească de tot ce avea ea mai de preţ. Aur, carne, copii tineri pe care îi furau şi îi învăţau să fie hoţomani de mici”.

– „România a trecut prin „criza orientală” la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu”.

Ce-are generația Facebook cu comunismul?!

– „Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice”.

comunism– „Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de… mă scuzaţi puncte puncte”.

– „Sau bătut ani mulţi în al doilea război mondial şi sa-u mai şi săturat. Şi au zis să facă pace şi au puso diun tratat. Adio război”.

– „Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum, mai măricică. Ea avea Armata Roşie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap”.

– „România era implicată în tot felul de relaţii internaţionale aiurea prin lume cu diverşi dubioşi. Asta nu era bine, deoarece îşi bătea toţi joc de ea ca şi acuma”.

Tot româna-i fruncea… „perlelor”

– „Un model excelent de urmat în viaţă este fizicianul Stephen Hawking, pentru 1000 de motive. Dar nu e cool să spui fetelor de acum că vrei să ajungi ca unul într-un scaun cu rotile. Şi atunci te dai fan Alex Velea şi acasă citeşti “Scurtă istorie a timpului””.

Mihai_Eminescu– „Eminescu minţea în poezii cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţia ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis”.

– „Iubirea poetului pentru o poză e de neînţeles. Trec mii de femei pe lângă el, zilnic pe stradă, în carne şi oase, iar el tot de poză e îndrăgostit”.

– „Arghezii se depresiona cu poezie tristă deoarece la modă se purta atunci stilul lui amărât. Arghezi e un trist că lumea gusta din tristeţi şi le citea pe nemâncate”.

– „Model în viaţă sî îi şmecheria. Îmi eau model care ştie bani repid să facă, pentru că viața nare timp”

– „Iubirea plutea în aer ca fumul de mici. Iubirea e ca fumul de mici”.

– „Accidentul este o operă de iubire accidentală. Oamenii se iubeau la nimereală ca o buşitură şi se mai dedulceau neaşteptat. Îşi bubuiau destinele în traficul vieţii amar”.

– „Ann pozează sălbatică cu buze ţuguiate şi romantică e din fire. Ştie să nebunească bărbaţi că îi lucrată pe forme şi ştil şi în inimă îi vagaboandă”.

– „Na-re Teodor Arghiezi poezie veselă. Iel ştie că totul ăi negativi. Mâne poate îi mai bine poate nu cine ştie”.

– „Când te prinde iubirea stai şi te uiţi ca prostul la o poză, zile şi nopţi, iar oamenii nu înţeleg de ce”.

Notă: „Perlele” au fost culese de „culegătorii” de la ExclusivTM.ro și EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *