CJAS vi se uită pe gaura… cheii

Vine o vreme când, deși scrii într-o publicație de miștouri și nu te iei foarte mult în serios, dai peste un subiect care te pune serios pe gânduri. Așa s-a întâmplat deunăzi, când în redacția noastră a venit un nenea doctorul, cu care ne mai cunoaștem și noi, și care era palid la față, de parcă tocmai ar fi scăpat din accidentul acela groaznic din Mutnenegru. Cu vocea întretăiată de suspine și apoi de înjurături, omul ne-a povestit că a primit miercuri un mail de la CJAS în care i se cerea imperios să facă o listă exactă (cu CNP, adresă, loc de muncă și alte alea), în care să spună cine și de ce boli suferă. Ca să fie siguri de demersul lor, cejeasiștii au cerut și desemnarea unor persoane care să se ocupe de întocmirea acestor liste, cerând despre acestea informații chiar mai detaliate decât cele CJAS vi se uită pe gaura... cheiidespre bolnavi. Păi cum vine asta?

Noi știam că boala, diagnosticul și relația în general între medic și pacient e dominată de discreție. Poate că nu ne convine ca o funcționară (sau un funcționar, că noi nu facem discriminări) de la CJAS să afle de ce boli suferim! Pe ei i-ar putea interesa cel mult o raportare statistică și anonimă, fiindcă popândăii ăștia nu-nțeleg că ei gestionează, pe niște salarii mici și niște spăgi imense, banii asiguraților. Cu alte cuvinte, suntem și spionați și cu banii luați.

Dar la ce i-ar putea trebui fanfaronilor de la CJAS, asemenea informații? Ne-am gândit că ar putea lansa tot felul de investigații. Bunăoară, dacă ar ști că vreunul suferă de blenoragie, s-ar duce repede să-i vadă angajatorul și apoi ar împânzi clădirea firmei cu pricina cu afișe explicite ale tipului în cauză și cu îndemnul: „Nu mai faceți sex cu el”. O altă variantă ar fi ca, în momentul în care descoperă vreun diagnostic de demență sau schizofrenie, să se năpustească să verifice dacă nu cumva respectivul e vreun demnitar al statului român și, în caz afirmativ, să dea veste că se vacantează un post fain.

Ca să nu-i demonizăm, îi putem bănui pe angajații ăștia și de intenții ceva mai luminoase. Se poate, de pildă, ca, dacă află că vreun director suferă de hemoroizi, să-i roage pe șefii din Consiliul Județean să scurteze ședințele săptămânale sau audierile din comisii. Și, nu în ultimul rând, dacă află că vreo doamnă-VIP e însărcinată, să aibă grijă să vândă informația asta gazetei care plătește mai mult. Nu de alta, dar să fie fericit și tatăl și mama și copilul.

Așadar, boieri dumneavoastră, dacă sunteți în pat cu soțul sau soția, nu neapărat ăia cu acte, cu soțul sau soția cuiva, și simțiți că vi se uită careva pe gaura… cheii, continuați-vă treaba că, indiferent de rezultat: sarcină, blenoragie, adenom de prostată sau chist ovarian, CJAS va afla mâine ce s-a întâmplat în patul vostru.

Pig Brother

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *