Furtuna care s-a abătut marți asupra Iașului a făcut pagube însemnate, dar a fost și prilej de acțiune organizată și chiar de solidaritate între ieșeni, care nu au ezitat să iasă să dea o mână de ajutor echipelor care curățau străzile sau vecinilor cărora li se dărâmase un gard sau vreun pavilion de pânză. Cum nu suntem cu toți boii acasă și cum, citind noi presa, am constatat că singura condiție pentru a fi gazetar astăzi e să fii un anarhist isteric, am decis în redacția Bârfa să facem un exercițiu de prezentare în cheie anti-USL a furtunii de marți.
Scandalos! Nichita a tocmit pe bani publici o furtună
În timp ce cetățenii Iașului plăteau taxe și impozite, iar jumătate dintre ei accesau frenetic site-ul ziarului nostru, singura sursă de știri credibile din Iași, primarul Nichita a mai dat o lovitură dură, sub centură, populației Iașului. Mână în mână cu viceprimarul Chirica, ei au mituit o furtună care inițial trebuia să se abată asupra județului Suceava, chemând-o la Iași, ca să distrugă agoniseala plătitorilor de taxe și impozite, dar mai ales a cititorilor ziarului nostru.
Avem informații sigure că în acest sens s-au folosit fonduri provenite din șpaga de pe șantierele electorale, dar și banii obținuți din vânzarea tezaurului secret descoperit de muncitorii care sapă la Fundație. De altfel, motivul grevei acestora se pare că ar fi că n-au primit decât câte trei cocoșei de aur de căciulă, în timp ce primarul și acoliții săi au cărat o seară întreagă cu roabele banii de aur.
Odată pusă la punct această mârșăvie, primarul a asistat fericit la distrugerile pe care furtuna le făcea prin curțile plătitorilor de taxe și impozite din Iași, oraș în care peste 80% din cetățeni se informează doar din ziarul nostru. „L-am văzut eu pe Chirica cum se plimba cu mașina lui pe stradă în timpul furtunii. O creangă a unui copac a căzut chiar lângă el, ceea ce-mi demonstrează exact că totul era o făcătură și că viceprimarul știa dinainte care cracă și unde va cădea, dar se plimba pe acolo doar ca să pară că se află în treabă.” ne-a declarat Aglaia P., pensionară din cartierul Bularga.
Știm de asemenea din surse sigure că în timpul furtunii, primarul Nichita a preferat să rămână în sediul Primăriei, refuzând să iasă pentru a salva un stol de porumbei care abia ce rezista rafalelor de ploaie undeva pe schelele de la Catedrala Metropolitană. Și asta în pofida apelurilor lansate pe facebook de un grup de ONG-uri naturiste, pardon ecologiste.
Scopul acestei mârșăvii care a lovit în cetățenii onești ai Iașului, plătitori de taxe și impozite și care se informează doar din ziarul nostru, a fost creșterea taxei pe apa pluvială. Planul diabolic a fost pus la cale de primarul Nichita împreună cu acoliții săi de la RAJAC, mărturie în acest sens fiind faptul că una din sursele noastre din Primărie ne-a povestit că l-a auzit pe primarul Gheorghe Nichita vorbind la telefon și pronunțând cuvântul „pluvial”. Ce altă dovadă mai vreți, stimați cititori, că ieșenii au fost induși în eroare și nu l-au votat pe candidatul pe care l-am susținut noi, pe Tudor Ciuhodaru, la Primăria Iașului?
Dacă ar fi fost primar, Tudor Ciuhodaru ar fi salvat personal toți copacii, bătrânele speriate și guguștiucii plouați, ar fi gesticulat energic în calea norilor, speriindu-i și trimițându-i în felul ăsta către județul Vaslui, ca să ude porumbul lui Păpușoiu, pardon, păpușoiul lui Porumboiu. Până și Daniel Oajdea ar fi reușit într-un an de mandat să dea toate străzile cu spray hidrofug, așa încât asfaltul să nu se mai ude niciodată, iar apa să fie direcționată la rondurile de flori ale Primăriei. Inutil să mai spunem că dacă Nicușor Păduraru ar fi fost primar, nicio ramură a vreunui copac din Iași nu s-ar fi clintit, știute fiind preocuparea și priceperea sa în domeniul dendrologic.
Citiți în ziarul nostru de mâine modul mișelesc în care Cristian Adomniței vrea să fure și să exporte tot aerul din județ!