COLOSAL! Tiriac e cel mai BOGAT fost sportiv din lume! Cati bani a strans omul care i-a intrecut pe Jordan sau Magic Johnson

Cine e cel mai bogat fost sportiv din lume? Un site international si-a pus aceasta intrebare, iar raspunsul a fost surprinzator. Un roman e peste Michael Jordan, David Beckham sau Magic Johnson!

international  este cel mai bogat fost sportiv din lume! Site-ul Celebrity Net Worth, care scrie despre castigurile vedetelor internationale, a calculat si a ajuns la concluzia ca fostul tenisemn roman a reusit sa stranga cea mai mare avere dintre vedetele din lumea sportului.

Recent, averea lui Michael Jordan a depasit 1 miliard de dolari, iar fostul mare baschetbalist castiga 100 de milioane de dolari in fiecare an din drepturi de imagine, dar cu toate astea el tot nu are mai multi bani decat Tiriac.

Afacerisul roman e necunoscut in SUA, acolo unde doar Nadia si Hagi rasuna in mintile americanilor atunci cand sunt intrebati de sportivi romani.

descărcare

Tiriac a jucat hochei si a ajuns chiar in nationala Romaniei alaturi de care a participat la Olimpiada din 1964, dar apoi a trecut la tenis si a facut o pereche istorica alaturi de Ilie Nastase.

Tiriac s-a retras in 1980, dupa 22 de titluri castigate si cateva milioane de dolari in conturi. Era departe de sumele cu care e obisnuit acum, insa dupa retragere a devenit antrenorul lui Ilie Nastase, iar mai departe i-a antrenat pe ary Joe Fernández, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf, si Goran Ivanišević.
Intre 1984 si 1993, Tiriac i-a manageriat cariera lui Boris Becker, unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie!

In timp ce se ocupa de cariera lui Becker, Tiriac statea in Germania, acolo unde era extrem de cunoscut, avea relatii peste tot, bani si din ce in ce mai multe cunostinte de business.

In 1990, fostul tenisemn a fondat Banca Tiriac, prima banca privata din Romania, care tocmai se eliberase de dictatura lui Ceausescu. Tiriac a profitat de lipsurile enorme din Romania si a adus in tara primele lanturi de retail, reprezentante auto, o linie aviatica si o companie de asigurari. El detine si un complex mare rezidential, cladiri de birouri.

Recent, Tiriac a inaugurat Stejarii Country Club din care face parte si un complex rezidential si un muzeu cu colectia sa personala de masini, peste 100.

Tiriac este patronul turneului de tenis Madrid Open, fondat in 1990. Intre timp a devenit unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial.

Sursa citata scrie ca Tiriac avea cateva milioane de dolari in conturi cand s-a retras din tenis, dupa la doi ani de la Caderea Zidului Berlinului avea 100 de milioane de dolari in banca. In anul 2000, Tiriac stransese deja 500 de milioane de dolari, in 2005 averea sa era estimata la 900 de milioane de dolari. In 2007, Forbes l-a numit intre cei mai bogati 840 de bogatasi din lume, cu o avere de 1 miliard de dolari.

In acest an, averea lui Ion Tiriac este estimata la 2 miliarde de dolari, dublu fata de cea a lui Michael Jordan.

 

Sursa:sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *