Combinația lui Lucian Ailenei pe un pot de 40 milioane de euro

Îl cheamă Lucian Ailenei. Pozează într-un potent om de afaceri, un investitor în imobiliare. Apare acţionar sau administrator în multe firme. Se salută mereu cu şefii oraşului şi ai judeţului. De altfel, poate fi văzut zilnic în zona Consiliului Judeţean. Are un Hyundai Sante Fe IS 87 și-ncă trei litere identice. Are intrare în multe birouri din Casa Pătrată. Numele lui Ailenei a apărut recent într-o afacere de 40 de milioane de euro. Este vorba despre un parc industrial ce urmează să fie făcut la Miroslava. Firma care se va ocupa de dezvoltarea parcului este Parc Industrial SRL, al cărui administrator este, surpriză, Lucian Ailenei. Trebuie menţionată prietenia dintre primarul comunei Miroslava, Dan Niţă şi fostul prefect Dragomir Tomaşeschi. Înainte de a intra la prefectură, Dragomir Tomaşeschi a fost o lună funcţionar public la Primăria Miroslava. Pe atunci, atât Niţă cât şi Tomaşeschi făceau parte din PDL. Cum a ajuns în acest business Lucian Ailenei e greu de înţeles. Cert e că el are relații cu Tomașeschi. Să fie o combinație în trei?

Rău-platnic la garsonieră?
Dar cine e de fapt Lucian Ailenei? Analizând afacerile în care este implicat, am putea spune că se numără printre milionarii Iaşului. Nici pe departe. Lucian Ailenei locuieşte într-o garsonieră în Tătăraşi. Are datorii la întreţinere. Mai mult, potrivit site-ului Ministerului Justiţiei, Ailenei este executat de Asociaţia de Proprietari. Nu este singura lui problemă, am putea spune. Numele lui Ailenei apare în mai multe afaceri controversate. Să o luăm cu începutul. În 2009, cu indolenţa Prefecturii, Lucian Ailenei s-a pricopsit cu un teren de 10 hectare în zona Bârnova. Un teren care a mai fost retrocedat o dată. Este vorba de celebrul caz al fostului boier Alexandru Bădărău. Lucian Ailenei, mandatat de nepoata boierului Bădărău, a solicitat un teren de 9 hectare deşi moştenitoarea nu mai avea dreptul să primească acel teren deoarece fusese deja pusă în posesie cu 41 de hectare până în 2004. Mai întâi, moştenitorii boierului Bădărău (Simona Missir şi fiica ei, Doina Adriana Ghelţ) primiseră 10 hectare de teren în baza legii 18 în 2001. Numai că, înainte de a primi titlul de proprietate pentru acel teren, Simona Missir, fiica boierului Bădărău, a vândut drepturile succesorale unui anume Neculai Ifrim. În acest context, în 2001, lui Neculai Ifrim i s-au eliberat două titluri de proprietate, unul pentru pentru 6,5 hectare de teren în Bârnova – Iaşi şi al doilea pentru încă 3,5 hectare. Ulterior, în 2004, moştenitorii boierului Bădărău au mai primit şi celelalte 31 de hectare de teren în judeţul Iaşi. Cu alte cuvinte şi-au primit cele 41 de hectare solicitate. Şi ce dacă. Teren mai era, aşa că a mai obţinut încă o dată 10 hectare. Şi să nu credeţi că a fost simplu. Pentru că Oficiul de Cadastru refuza să elibereze titlul de proprietate pe bună dreptate avertizând Prefectura că terenul a mai fost dat, a fost nevoie de intervenţia promptă a prefectului de la acea vreme, Dragomir Tomaşeschi.

Conexiune cu Tomașeschi
Controale, sesizări la Bucureşti şi plângeri penale. Cu asta s-a ales şefa de la Cadastru până s-a eliberat titlul de proprietate. Şi asta nu e singura legătură a lui Ailenei cu Tomaşeschi. Numele lui Ailenei apare şi în dosarul “mită la prefect”, când basarabeanul Igor Istrati a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Basarabeanul a solicitat 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă Tomaşeschi să rezolve un dosar de fond funciar. Atunci, Ailenei a sărit în apărarea prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *