Conferinţă de presă pentru prezentarea antrenorului… fără antrenor!

Marius-Baciu

Marius Baciu

După terminarea campionatului, debandada a pus stăpânire pe clubul CSMU Poli Iaşi.

Cu un preşedinte executiv care nu prea are nicio legătură cu ceea ce înseamnă conducerea unui club şi cu un manager general, care nu prea e manager general, Leo Grozavu, clubul ieşean pare în derivă.

După mai multe încercări de găsire a unui antrenor, care să aibă ca obiectiv promovarea în Liga I, deci să aibă nişte calităţi, cuplul Ursu – Grozavu au anunţat marea veste: Marius Baciu, un antrenor ilustru necunoscut, se va ocupa de echipă în sezonul în care se doreşte promovarea.

Lipsă totală de profesionalism

Faptul că şefii clubului ieşean nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă să fii profesionist au demonstrat-o şi la ultima conferinţă de presă.

Chemaţi pentru a-l cunoaşte pe noul antrenor al echipei, ziariştii ieşeni au avut neplăcuta surpriză să constate că de la conferinţa de prezentare a noului antrenor lipseşte chiar antrenorul.

Preşedintele executiv Mircea Ursu a încercat să dea o explicaţie pentru situaţia hilară, însă nu a făcut altceva decât să cadă în penibil, spunând că Baciu a trebuit să plece mai devreme din Iaşi pentru că a avut o pană cu maşina şi a trebuit să şi-o recupereze…

Scuza găsită de Ursu a fost de fapt o mare minciună, antrenorul Marius Baciu spunând că habar nu avea că trebuie să participe la o conferinţă de presă, în care să fie prezentat.

Nu ştie stânga ce face dreapta

Aşa-zisa conferinţă de presă s-a dovedit a fi un fiasco total, în condiţiile în care Ursu şi Grozavu s-au contrazis reciproc şi au făcut nişte afirmaţii pe care le-au negat câteva minute mai târziu.

În momentul în care s-a discutat despre lotul de jucători, Leo Grozavu a spus că vechea conducere a cheltuit o sumă foarte mare de bani, fără să aibă rezultate foarte bune, lăsând echipa fără niciun jucător pentru noul sezon. După numai câteva minute, acesta a revenit asupra acestei afirmaţii, spunând că în lot sunt în momentul de faţă şapte jucători.

Când Mircea Ursu a spus că s-a renunţat la servicile jucătorului Ramses Gado, Leo Grozavu a intervenit imediat şi a spus că poartă negocieri cu acesta să rămână la Poli.

Şi situaţiile penibile nu s-au oprit aici.

Când s-a vorbit despre situaţia lui Ghiceanu, Ursu a spus că acesta face parte din lotul pentru noul sezon, în timp ce Grozavu a afirmat că jucătorul trebuie să-şi dea acordul pentru a continua cu gruparea ieşeană.

Falub nu a convins

Întrebat de ce nu a discutat cu antrenorul Adrian Falub, Leo Grozavu a afirmat că acesta nu l-a convins prin ceea ce a făcut, atâta timp cât a fost antrenor la Iaşi.

„Dacă rămânea Falub, nu aveam garanţia că vom promova. Nici dacă venea Mourinho sau Guardiola nu puteam fi siguri că vom promova. Adrian Falub nu m-a convins că putem promova. A fost o problemă de comunicare între noi şi nu pot porni la drum cu un om cu care nu mă înţeleg. La finalul sezonului, s-a făcut o analiză în urma căreia s-a văzut că echipa a cheltuit un buget destul de consistent, dar a terminat campionatul pe locul al VI-lea. Prefer să merg la drum cu un antrenor mai puţin experimentat, dar în care eu cred. Marius Baciu mi-a demonstrat că are nişte idei moderne de antrenorat, iar pentru faptul că nu are experienţă nu înseamnă că trebuie să i se dea în cap de la început“, a spus Leo Grozavu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *