Cosette, eroina revoluţionarilor de la “Pentru Iaşi”. Războiul de independenţi

Formaţiunea Pentru Iaşi şi-a desemnat primii doi candidaţi care vor participa la alegerile parlamentare din această toamnă, Cosette Chichirău şi Mihai Lupu, un expert în informatică financiară plimbat prin Statele Unite şi un avocat cu un palmares ceva mai modest, relevant doar pe plan local. Cei doi vor candida pe listele comune ale Uniunii Salvaţi România din care Pentru Iaşi face parte. Evident, candidatura lor va fi posibilă doar în condiţiile în care USR reuşeşte să strângă cele 200.000 de semnături de susţinere, până acum adunând doar 20.000. Dar cei doi ieşeni sunt optimişti, după cum rezultă şi din dialogul următor.

Cosette Chichirău: Mihai, ce bine că m-ai scos la o cafea, nu mai suport să mai stau în casă şi să mă las năpădită de gânduri negre.
Mihai Lupu: Ei, doar suntem colegi, e normal să mai ieşim câte un pic. Şi apoi, gândurile negre cu cafea neagră se alungă. Dar, ce te frământă, mai exact?

În primul rând, încep să am dedublări de personalitate. Rezonanţa franţuzească a numelui meu, Cosette, mă duce mereu cu gândul la supremul nostru lider feminin, Clotilde. Mă gândesc cu groază că nu voi reuşi niciodată să mă ridic la nivelul său. Pe de altă parte, mă visez drept Cosette din Mizerabilii, iar ăsta chiar că e coşmar! Îţi dai seama, să umblu pe străzi, flămândă şi fără ţoale de firmă, mon dieu!
Da, cred că Andrei Postolache ar trebui să lucreze un pic cu tine la capitolul pregătire psihică. Vin alegerile şi va fi şi mai greu decât acum, când doar ne antrenăm pentru marele meci.

Ah, plus că l-am visat pe Hagi care, nu ştiu cum se făcea, dar conducea un grup de demonstranţi care strigau: „Să fie bine, ca să nu fie Chichirău!”
Da, e clar, trebuie să te mai acomodezi un pic cu atmosfera din România. Prea multă Americă ţi-a dăunat la perceperea realităţilor româneşti. Dacă vrei, te iau cu mine la un proces la judecătorie, să vezi acolo esenţa societăţii noastre.

Mi-ar plăcea, dar când o să am ceva timp liber. Deocamdată, lucrez la o analiză financiară despre managementul riscului la un portofoliu de acţiuni de peste un miliard de dolari. Vreau să o folosesc în campania electorală, sunt convinsă că voi trezi interesul ieşenilor. Nu crezi că a venit vremea unor astfel de programe electorale, despre cum să manageriezi un miliard de dolari?
Desigur, orice ieşean numai la asta se gândeşte, ce ar trebui să facă având pe mână un miliard de dolari. Dar, deocamdată, crezi că poţi face o scurtă analiză asupra riscului de a mă împrumuta cu cincizeci de lei până săptămâna viitoare? E mişto să fii independent, dar totul până la bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *