Costel Busuioc readuce muzica bună în Capitala Moldovei

Pavarotti din Banat, într-un concert caritabil şi memorabil la Iaşi

Costel Busuioc

Costel Busuioc

Costel Busuioc, unul dintre cei mai originali tenori români, devenit celebru după câştigarea unui renumit concurs de televiziune spaniol, „Hijos de Babel”, va susţine un concert la Iaşi. Marţi, 3 mai 2011, începând cu orele 19.00, cel poreclit „Pavarotti din Banat” va susţine un concert caritabil pe scena Casei de Cultură a Studenţilor.

Spectacolul intitulat „Povestea unui cîntec” este organizat în parteneriat cu Asociaţia nonguvernamentala „Familia Nostra”. În deschidere, Orchestra „Finalis” va interpreta, sub bagheta dirijorului Bogdan Chiroşcă, o serie de piese create de compozitori celebri: Mozart, Strauss, Bach, Pachelbel, Grieg. Ulterior, tenorul Costel Busuioc va încânta publicul ieşean cu o înlănţuire de canzonette, napoletane şi zarzuellas.

Povestea unui cîntec” este un concert caritabil ce are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii defavorizaţi socio-economic, proveniţi din mediul rural, din cadrul asociaţiei menţionate. În schimbul unui bilet la spectacol, de 25 şi respectiv 35 de lei, iubitorii de muzică bună vor primi cadou, la intrarea în sală, albumul “Segundo”, semnat Costel Busuioc. Suma de bani rezultată din vânzarea biletelor va fi donată ulterior copiilor cu risc crescut de abandon şcolar din cadrul Asociaţiei „Familia Nostra”.

„Pavarotti din Banat”, alias Costel Busuioc, este marele câştigător al concursului „Hijos de Babel” difuzat de televiziunea spaniolă TVE. După ce s-a clasat pe primul loc în toate cele şapte gale, zidarul-tenor din România a triumfat, având Spania şi România la picioarele sale.

De la un simplu zidar, la tenor celebru cu un contract gras semnat Sony BMG

Interpretarea unică a celebrei bucăţi muzicale „Nessun Dorma“ din opera „Turandot“ de Giacomo Pucini, i-a adus celui poreclit „Pavarotti din Banat“, un contract foarte bun cu Sony BMG, una dintre cele mai importante case de producţie din lume, care îl sprijină acum în cariera muzicală. Mai mult, o parte din banii obţinuţi de Costel Busuioc din descărcarea on-line a pieselor musicale constituie acum un fond din care se finanţează o serie de programe sociale în localitatea Ghilad, unde locuieşte familia zidarului-tenor. „Pavarotti din Banat” a primit, în urmă cu doi ani, titlul de Cetăţean de onoare al comunei Ghilad.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *