Crăciunescu, un deputat pe care ANI l-a lăsat cu gura căscată. Ia calea monahiei

Covârşit de păcatele incompatibilităţii, pedepsite lumeşte printr-o sentinţă de condamnare la doi ani şi jumătate cu suspendare, Grigore Crăciunescu, deputat PNL de Iaşi, a participat pe 2 aprilie la şedinţa grupului de rugăciune din Parlamentul României. Conştient de greaua sa povară, Crăciunescu intenţionează să se pocăiască şi să retragă într-o mănăstire din munţi. I-a şi scris stareţului, misivă pe care reporterii „Bârfa de Iaşi” au interceptat-o. Iară un fragment:

„Distinse, onorate, excelenţă şi dragă stimate stareţe. Mă numesc fiul risipitor Grigore Crăciunescu şi vă mărturisesc că am păcătuit. E drept, păcatul meu a fost scos la iveală de un păcătos şi mai mare, unul Horia Georgescu, un fel de Papă al integrităţii, dar care s-a dovedit a fi un impostor, fie numele DNA lăudat.

Cu toate astea, eu îmi recunosc păcatul şi vreau să vin la dumneavoastră să şed o perioadă, pentru a-mi pune gândurile la locul lor. Să ştiţi că nu fac deranj prea mare, oricum de vreo opt ani am trecut neobservat prin lumea politică. Am fost primar al Paşcaniului, discret, nu prea m-am aventurat la cele lumeşti, nu prea am râvnit la avutul altcuiva. Dacă a picat ceva, a fost bine primit. De profesie sunt stomatolog, deci sunt obişnuit să pice câte ceva, dacă nu o măsea, măcar un premolar sau incisiv, ce-o fi. Vorba aia, important e să am ce pune pe măsea. A urmat apoi o stagiatură prin Parlamentul României. Iarăşi, fire sfioasă, moldovean de bun simţ, n-am făcut prea mare deranj nici acolo. Doar, din când în când, sunam la contabilitatea s-o întreb pe Miruna când virează banii pe card. Odată i-am zis chiar să-mi pună cu 15 lei mai puţin, să-şi ia ceva frumos de banii ăia. Cred că i-a plăcut, a doua zi purta o eşarfă nouă.

Revenind. Aşa că, dacă aveţi pe acolo ceva călugări cu probleme dentare, îmi ofer serviciile gratuit. Ştiu ce înseamnă să-ţi crape măseaua după ceva şi să nu poţi să te căpătuieşti. Le scot ispita imediat din cap, am cleşti potriviţi, cu condiţia să veniţi dumneavoastră cu un bun anestezic. Recomand vinul mănăstiresc, face minuni mai ales când e băut pe burta goală. Eu nu ştiu dacă e chiar aşa, că n-am avut niciodată maţele goale, slavă Domnului, am avut ce băga în duoden. Dar, dacă e nevoie, fac şi foamea la dumneavoastră, că şi-aşa am un pic de antrenament de când am intrat în politică. Ştiţi cum e aici, foame de voturi, foame de imagine, foame de aplauze. Aşa că sunt trecut prin toate, pot zice.

Prin urmare, dacă aveţi un loc liber în mănăstirea pe care-o manageriaţi, vă rog să mă primiţi în organigramă. S-ar putea ca, în timp, să mai aduc cu mine şi alţi tovarăşi de-ai mei, tot aşa, năpăstuiţi de Agenţia Naţională de Integritate, bat-o focul de unealtă a diavolului! Aşa că venim cu toţii, n-o să duceţi lipsă de personal. Cum vă ziceam, eu sunt stomatolog, dar pot găsi şi un inginer, în caz că vreţi să restauraţi mănăstirea. Sau vreun absolvent de arte plastice, dacă vreţi să şi restauraţi pictura. Economişti, ba chiar doctori în economie, am colegi o droaie. Băgăm mănăstirea în insolveţă, cât aţi zice peşte.

O singură rugăminte am la dumneavoastră: să avem fiecare chilia lui parlamentară, cu şofer şi secretară la uşă, că altfel ne luăm câmpii şi iar ne întoarcem în iadul Parlamentar!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *