CSMS Iaşi, în cantonament la stadion

Decişi să nu mai arunce banii pe cantonamente inutile în străinătate şi să se pregătească pe terenuri mult mai bune decât sunt în campionatul intern, ieşenii investesc puţinii bani de care dispun în aducerea de jucători şi pun accentul pe o pregătire cât mai bună în Complexul „Emil Alexnadrescu“, unde dispun de toate condiţiile necesare. (sâc!)

Supărat că în vară s-au cheltuit mulţi bani pentru aducerea unor jucători care nu au confirmat şi s-a mers într-un stagiu de pregătire costisitor în străinătate, antrenorul Ionuţ Popa a luat decizia ca echipa să stea în cantonament la stadion iar banii să fie cheltuiţi pentru aducerea unor fotbalişti valoroşi.

„Ce rost are să mergem într-un cantonament în străinătate. Nu eu am cerut să se facă acest cantonament la stadion, unde sunt condiţii foarte bune de pregătire şi refacere. Mai bine stăm şi ne pregătim aici“, a spus Ionuţ Popa.

Şi preşedintele executiv Florin Prunea a fost de accord cu alegerea făcută de tehnician:
„Sunt condiţii foarte bune de pregătire la stadion. Baza de la «Emil Alexandrescu» are toate facilităţile, astfel că echipa se va pregăti la Iaşi“.

Amicale cu vecinii

În această iarnă, oficialii clubului ieşean îşi doresc ca echipa să dispute opt meciuri amicale. Deocamdată, preşedintele xecutiv Florin Prunea a reuşit să perfecteze patru amicale. Astfel, primul amical în acest an, elevii lui Ionut Popa îl vor susţine pe teren propriu, în compania colegei de serie, FCM Bacău, miercuri, 8 februarie. Pe 11 februarie, ieşenii vor întâlni, tot în Copou, echipa de liga a III-a, Rapid Suceava. După o săptămână, CSMS Iaşi va disputa cel mai tare amical al iernii, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, în deplasare, iar pe 21 februarie, ieşenii vor juca la Bacău, cu FCM. Rămâne ca, în perioada imediat următoare, să fie stabilite adversarele din celelalte meciuri amicale, CSMS luând în calcul şi plecarea în Republica Moldova pentru câteva partide.

A plecat  şi „Parai mic“

După venirea lui Prunea în fruntea clubului, gruparea din dealul Copoului a reuşit să se mai despartă de unul dintre jucătorii care nu mai sunt doriţi de antrenorul Ionuţ Popa. Este vorba despre Vasile Ghindaru, cel cunoscut în lumea fotbalistcă drept „Parai mic“. Ceilalţi doi jucători puşi pe liber de Popa, Florea şi Orac, nu au acceptat încă despărţirea în condiţii amiabile, însă Prunea este optimist:
“Cu Florea şi Orac continuăm discuţiile şi sper ca, în această săptămână, să ne despărţim şi de aceştia”.

La capitolul sosiri, lucrurile stagnează, la Alexeev şi Bajou renunţându-se deja. Sunt aşteptaţi în continuare Crăciun şi Scărlătescu, de la Dinamo, dar şi portarul Grigore, care este în cantonament în Turcia, cu Astra. O altă variantă pentru postul de portar ar fi George Savu, un portar moldovean de 29 de ani care a trecut pe la Ceahlăul Piatra Neamţ, Concordia Chiajna şi Victoria Brăneşti.
În condiţiile în care ieşenii stau deocamdată doar în Bălan şi Popa, postul de portar este ţinta principală a oficialilor din dealul Copoului, asta mai ales după ce Cătălin Popa a venit din vacanţă cu opt kilograme peste greutatea optimă. De unde a avut omu’ bani de mâncare?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *