Ieşenii s-au săturat de politicieni

Traiul greu, salariile micşorate şi protestele din ultima perioadă sunt doar câteva din motivele pentru care ieşenii sunt tot mai convinşi că singura soluţie ar fi ca toţi cei de la Guvernul să îşi dea demisia.

„Cred că cei de la conducere ar trebui să asculte şi părerea poporului, pentru ca, mai apoi, să discute salariile, preţurile şi toate domeniile care ne afectează. Nu prea mă uit la televizor, aşa că nu sunt la curent cu toate detaliile legate de legi şi Guvern”, ne spune Cristina Saroş, 21 ani, studentă.

„Cei de la Guvern ar trebui să îşi dea demisia. Important este să scăpăm de probleme grave cu care se confruntă ţara. Nici cu Traian Băsescu nu e bine, nici cu alţii nu va fi bine. Toţi sunt pentru ei şi politica la fel. Ar trebui să facă locuri de muncă, să crească salariile, să scadă preţurile. Să avem un trai decent”, Iulian Apostol, 41 ani, student.

„Cel mai indicat ar fi să scăpăm de Guvern, de preşedinte, de toţi. Au tăiat din pensii şi salarii. Cei care ar veni la conducere ar trebui să rezolve multe probleme, să revină salariile şi pensiile din 2010”, Ionel Raţă, 71 ani, pensionar.

„Indicat ar fi să redea puterea poporului, <power to the people>. Teoretic, poporul are puterea, dar practic, nu. Guvernul ar trebui să dea legi de bun-simţ, pentru funcţionarea normală a întregii ţări, nu aşa cum fac cei din conducere, legi pentru a lor putere. Şi societatea civilă ar trebui să fie mai bine organizată”, Grigore Radoslovescu, 61 ani, profesor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *