Cu barca pe Bahlui

„Eroul” (partea a doua) Dan Cârlan se întoarce, ca un adevărat pirat, şi pe unde altundeva, decât pe Bahlui!

Ca un adevărat corsar, pedelistul şpanchi, după chipul şi asemănarea lupului de mare cu ochi de sticlă de la Cotroceni, va fi primul care va intra în Iaşi tolănit pe fundul unei bărci trase de sclavi.

Până atunci, vor fi purtate discuţii cu Constantin Simirad pentru amenajarea unui lac de agrement a râului Bahlui.

„Este vorba de porţiunea centrală a râului, între podul Tudor Vladimirescu şi Podul de Piatră, pe o lungime de aproximativ 2,5 kilometri. Investiţia se ridică la aproximativ 55 milioane lei, inclusiv TVA, fondurile urmând să fie alocate din bugetul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului”, a declarat Dan Cârlan, coordonator al Parteneriatului pentru Bahlui din partea Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Lacul va fi amenajat prin construirea unui stăvilar, în zona podului Tudor Vladimirescu, pentru a permite crearea acumulării pe care va fi posibilă navigaţia ambarcaţiunilor uşoare, iar în zona centrală a râului Bahlui vor fi amenajate pontoane, pentru acostarea ambarcaţiunilor uşoare. Pe lângă bărci cu rame şi hidrobiciclete, Dan Cîrlan va mai aduce şi o barcă de salvare SMURD, cu toate echipamentele necesare, care să patruleze pe Bahlui. Doar în caz de accident prin sinucidere…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *