Cum îi Turcu-i şi pistolu’!

Stelian-Turcu

Stelian Turcu

Primarul din Leţcani a fost dat pe mâna Justiţiei pentru abuz în serviciu şi nerespectarea hotărârii judecătoreşti

Edilul Stelian Turcu este acuzat că ar fi refuzat să elibereze un certificat de neurmărire fiscală şi o adeverinţă de rol agricol pentru intabularea unui teren care a aparţinut SC Gama Forest SRL Iaşi, aflată în procedura falimentului.
Primarul din Leţcani, penelistul Stelian Turcu, s-a procopsit cu dosar penal pentru abuz în serviciu şi nerespectarea hotărârii judecătoreşti. Recent, lichidatorul judiciar Dan Nistor Niţescu, prin firma ACORD IPURL a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, în care îl acuză pe edilul Turcu de rea-credinţă şi abuz. Mai precis, Stelian ar fi refuzat să emită către lichidatorul judiciar o serie de acte şi documente necesare intabulării dreptului de proprietate pentru o suprafaţă de 1 ha, aşa cum fusese consfinţit în hotărârea judecătorească. Astfel, refuzul autorităţii publice, în speţă a primarului Turcu şi a funcţionarei Adriana Roşca, de a elibera actele necesare intabulării terenului cu pricina (n.r. – adeverinţă de rol, certificat de neurmărire fiscală) este de natură a cauza societăţii falite, Gama Forest SRL Iaşi, prejudicii deosebite.

„Cei doi, primarul Turcu şi secretara Roşca refuză cu obstinaţie şi fără absolut vreun motiv să respecte o decizie judecătorească”, arată lichidatorul judiciar, în plângerea înaintată anchetatorilor.

Alba-neagra la Parchet cu dosarul „Turcu”

Apărătorul ACORD IPURL, avocatul Dumitru Falotă, a explicat cum de s-a ajuns la această situaţie jenantă atât pentru lichidatorul judiciar, cât şi pentru edilul din Leţcani. „Împotriva SC Gama Forest SRL s-a demarat procedura insolvenţei (falimentului). S-a constatat că debitoarea deţine un teren în Leţcani, însă, ca urmare a unei greşeli de amplasament, cu privire la tarlaua şi parcela 37, instanţa a dat o hotărâre de rectificare a titlului de proprietate. Apoi, s-au făcut expertize, s-a indentificat terenul şi s-a mers la faţa locului. Ulterior, am făcut trei cereri la primarul Turcu pentru a ne elibera actele necesare intabulării terenului respectiv dar acesta nici nu a vrut să ne bage în seamă. Acest lucru ne-a determinat să depunem plângere penală împotriva sa”, a  susţinut avocatul Falotă.

Iniţial, Parchetul a hotărât începerea urmăririi penale a lui Stelian Turcu şi a secretarei sale, însă un alt procuror intrat în cauză pe nepusă masă a dat NUP (neînceperea urmăririi penale), fapt ce l-a determinat pe expertul lichidator să facă o nouă plângere penală la Judecătorie.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *